""
""

Entoni za pobedu! Ne, Vigins za pobedu?! Oklahoma je na kolenima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 23.10.17. | 08:36

Fantastičan meč

Devet sekundi ludila u Oklahomi i finiš za pamćenje! Tako se najkraće mogu opisati dešavanja iz drame koju su gledaocima priredili košarkaši Oklahome i Minesote! Na kraju, radovali su se gosti iz daleke Minesote i sve to zahvaljujući pobedničkom hicu Endrjua Viginsa - 115:113 (28:23, 33:31, 27:21, 27:38). 

Izabrane vesti

Sve je stalo baš u tih devet sekundi nabijenih emocijama! Prvo je Karmelo Entoni pogodio trojku koja je dovela navijače u stanje transa, ali je na semaforu ostavio nešto manje od pet sekundi. To je bilo sasvim dovoljno Viginsu da se digne u nebeske visine, izvuče veliki šut i pogodi trojku o tablu kojom je bacio Tandere na kolena! 

Ostala je, ipak, dilema oko toga da li je Karl Entoni Tauns skrivio faul tokom postavljanja, kada je Raselu Vestbruku postavio snažan blok i bukvalno ga zakucao za parket. Ponajviše jer se vidi pokret gornjim delom tela u nameri da se Raselu zatvori odbrambena putanja. Sudije su, ipak, procenile da je sve bilo čisto, zbog čega je Vigins postao heroj Vukova!

I upravo su Vigins i Tauns vodili listu najefikasnijih strelaca u gostujućim redovima sa po 27 poena, s tim što je možda i najbolji mladi centar lige dopisao 12 skokova, a njegov kolega pet manje, uz još četiri asistencije. Džimi Batler je skupio 15 poena i po šest uhvaćenih i podeljenih lopti, dok je Nemanja Bjelica odigrao svega osam minuta i za to vreme ubacio trojku i jednom bio najviši u skoku. 

Kod Oklahome Vestbruk je imao 31 poen, 10 asistencija i pet skokova, Entoni je dodo 23, a Pol Džordž 14 poena, uz šest uhvaćenih lopti i osam završnih dodavanja, uz četiri ukradene lopte.

Nju Orleans nije imao previše muka sa Lejkersima u Stejpls Centru - 119:112 (34:22, 34:33, 26:28, 25:29).

Doduše, Lejkersi su početkom završnog kvartala uspeli da uspostave kontrolu i drže vođstvo u svojim rukama. Nisu izdržali, a Pelikani su serijom 13:2 u završna četiri minuta potpuno razbili koncepciju domaćinu i došli do zasluženog trijumfa. 

Kako se i očekivalo Entoni Dejvis i Demarkus Kazins predvodili su Pelikane, prvi sa 27 poena i 17 skokova, drugi sa 22 koša, 11 uhvaćenih i osam podeljenih lopti. Na drugoj strani Džordan Klarkson je ubacio 24, a Kajl Kuzma 20 poena, uz šest skokova. Isti broj poena upisao je i Kentavijus Kaldvel Poup.

NBA - REZULTATI:

Nedelja:

Bruklin - Atlanta 116:104
/Krabe 20 - Belineli 19/

Oklahoma - Minesota 113:115
/Vestbruk 31 - Vigins, Tauns 27/

LA Lejkers - Nju Orleans 112:119
/Dejvis 27 - Klarkson 24/

 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Demarkus KazinsDžordan KlarksonEndrju ViginsEntoni DejvisKarl Entoni TaunsKarmelo EntoniKentavijus Kaldvel PoupLos Anđeles LejkersMinesota TimbervulvsNBA ligaNju Orleans PelikansPol DžordžRasel Vestbruk

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara