"Bane Ivanović na meču sa Estonijom 2011. godine"
"Bane Ivanović na meču sa Estonijom 2011. godine"

ESTONIJA - SRBIJA: Sudbonosna prijateljska utakmica!

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.03.16. | 12:55

Na meču s Estoncima 2011. počeo je haos oko Orlova koji traje do danas. Možda će novi meč s ovom reprezentacijom prekinuti očajnu situaciju koja vlada oko srpskog nacionalnog tima?

Bane Ivanović na meču sa Estonijom 2011. godine

Da, i to je moguće: fudbalsku reprezentaciju Srbije očekuje sudbonosna utakmica. Bez obzira na to što ima prijateljski, odnosno pripremni karakter. Orlovi su u Poljskoj nastavili po starom. Igra je i bila nekakva, ali rezultat – nikakav. Sasvim dovoljno da još više iziritiraju javnost koja od njih više ne očekuje nikakve pobede, a kamoli podvige...

Izabrane vesti

Danas ih čeka utakmica s Estonijom (18.00, RTS 2).

Kvote za meč Estonija - Srbija

Novi neuspeh produbio bi onako ogromnu krizu u kojoj se već godinama nalazi srpski fudbal. Znaju to učenici Radovana Ćurčića, pa su danima uoči gostovanja u Talinu kao po komandi pričali o fenomenu psihološkog pritiska i o tome kako im je potreban samo jedan dobar rezultat kako bi krenuli uzlaznom linijom.

Bolju priliku od ove teško da će imati. Estonce smo dobro upoznali tokom kvalifikacija za Prvenstvo Evrope u Poljskoj u Ukrajini. Ušuškani u kožu autsajdera trijumfom na stadionu Partizana (3:1) razjedinili su i onako razjedinjeni srpski fudbal i nacionalni tim. Posle tog Davidovog udarca nismo se oporavili. Utakmica protiv Estonije je jedan od najtužnijih dana u istoriji našeg najpopularnijeg sporta: publika je skandirala bivšem selektoru Radomiru Antiću, Orlovi su delovali bespomoćno na terenu, a deo navijača radovao se nakon što je jedan od estonskih vezista poslao raketu u mrežu Vladimira Stojkovića, koji je neposredno pre tog meča prešao u Partizan.

Ne bi bilo preterano reći da je na toj utakmici „rođen“ haos koji oko našeg nacionalnog tim vlada i danas, pet godina kasnije.

Nismo ih pobedili ni u Talinu, što samo znači da Ćurčićevi momci imaju šansu za revanš, a možda i indirektno pošalju poruku da je krug neuspeha koji je počeo baš protiv Estonije mogao da bude zatvoren u sudaru sa istim rivalom.

Činjenica je da Estonija ne može kvalitetom da parira našoj selekciji. Ali daleko od toga da ne mogu da budu konkurentni ovakvom timu Srbije. Uostalom, naši domaćini su bez poraza još od 12. oktobra 2015. godine kada ih je teškom mukom savladala Švajcarska (1:0). Posle toga su lako pobedili Gruziju, a u poslednjim proverama remizirali sa kombinovanim timom Švedske (1:1) i Norveškom (0:0).

Reklo bi se da susret dočekuju u boljem raspoloženju od Orlova. Srbija ima tri vezana poraza... A koliko smo ofanzivno inferiorni pokazuje podatak da smo u prethodnih pet susreta postigli samo tri gola. Selektor Ćurčić (možda vodi naš nacionalni tim poslednji put jer su priče o novom selektoru Slavoljubu Muslinu sve glasnije) trebalo bi šansu da ukaže fudbalerima koji nisu bili protagonisti u Poznanju. Šansu bi od prvog minuta trebalo da dobije Aleksandar Mitrović, dok u postavi ne treba očekivati Nemanju Matića. Iz prostog razloga jer njega na početku kvalifikacija očekuje suspenzija i kazna od tri utakmice neigranja.

Računajući da će Orlovi imati motiv verujemo da će uspeti da pobede u Talinu što se u kladionicama MOZZART plaća kvotom 1,85. Naša neefikasnost kao i solidna odbrana Estonije mogle bi da utiču da vidimo meč u kojem neće pasti više od dva gola. Kvota na takav ishod je 1,47.

(Foto: MN PRESS)

Pratite MOZZART i na Vajberu


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija SrbijeEvropaestonijaBranislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara