"Marko Kapor i gosti iz Domžala - igrom slučaja na Banjici"
"Marko Kapor i gosti iz Domžala - igrom slučaja na Banjici"

Euforija na Banjici - Liga šampiona stiže 30. septembra, prva prepreka Domžale!

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.09.15. | 17:13

Predsednik Rada Marko Kapor: “Nismo se radovali što smo za protivnika dobili Slovence, nego što smo izbegli Viljareal i Torino”

Marko Kapor i gosti iz Domžala - igrom slučaja na BanjiciGroznica Lige šampiona polako i sigurno trese Banjicu! Istini za volju, nije reč o "pravoj" nego o Ligi šampiona mladih, ali svejedno, omladinci Rada, stručni štab, rukovodstvo i navijači Građevinara, s velikim nestrpljenjem iščekuju 30. septembar i prvi kvalifikacioni duel sa ekipom Domžala (revanš se igra za tri nedelje u Sloveniji). U slučaju da nadigraju Slovence, srpski predstavnik će u drugoj rundi izaći na megdan pobedniku dvomeča Elfsborg – Stjarnan, posle čega ih deli samo jedan stepenik od plasmana u Ligu šampiona za igrače do 18 godina. Marko Kapor, predsednik FK Rad, vratio se prepun utisaka iz Niona, gde je prisustvovao žrebu premijernog evropskog takmičenja.
"Fantastičan je osećaj bio otići u Nion i biti gost evropske kuće fudbala i družiti se i razmenjivati iskustva sa predstavnicima brojnih klubova. Takođe, imali smo sadržajno i lepo predavanje o Ligi mladih šampiona, kako glasi zvaničan naziv ovog takmičenja. Imajući u vidu koga smo sve mogli da dobijemo za protivnika, izuzetno smo zadovoljni žrebom", kaže Marko Kapor, predsednik FK Rad.

Kada ste zapravo saznali da će se igrati Liga mladih šampiona?
"Znali smo još na početku prošle sezone i to saznanje je predstavljalo dodatni motiv za naše juniore da prošlogodišnje prvenstvo završe na prvom mestu. Uloženi trud se isplatio i sada smo u prilici da odmerimo snagu sa evropskim velikanima i ugostimo ih ovde na našoj Banjici. Posebnu čast za nas predstavlja činjenica što smo prvi srpski klub koji će predstavljati našu zemlju u tako eksluzivnom takmičenju".

Izabrane vesti

Planirate li dodatno da pojačate ekipu, postoje li uslovi za to?
"Naše prvenstvo se uveliko igra i nemamo vremena za angažovanje novih igrača, ali zato nam pravila dozvoljavaju da se pojačamo sa trojicom igrača koji su 96’ godište, dakle, nemaju pravo nastupa za omladince. Ko će to da bude, odlučiće trener".

Koga ste priželjkivali pred početak žrebanja?
"Iskreno, svi smo držali palčeve da čujemo ime Domžala i na našu sreću to se dogodilo. U stvari, nismo mi bili oduševljeni što smo izvukli Domžale, nego smo bili zadovoljni što nismo za rivala dobili Viljareal ili Torino! E, sad, neozbiljno  je pričati ko je tu favorit, jer ipak se radi o omladincima i nije preporučljivo davati bilo kakve prognoze".

Da li su vas Slovenci kontaktirali u vezi nekih detalja vezanih za njihov dolazak u Beograd?
"Potpuno slučajno, direktor Domžala je na odmoru u Beogradu i vest da će igrati protiv nas ovde ga je zatekla. Kako se poznaje sa našim generalnim sekretarom, odmah se najavio i danas je bio u obilasku stadiona. Potpuno se oduševio našim terenom i čak je rekao kako je jedan od boljih koje je u poslednje vreme video u Evropi. To je najbolji dokaz da smo nedavno uradili odličan posao kad smo zamenili travnatu podlogu".Marko Kapor

Kada će reflektori ugledati svetlost dana?
"Postavljanje reflektora je u punom jeku i završetak posla je planiran do kraja ove godine. Istovremeno, privodimo i kraju izgradnju nove zgrade omladinske škole".

Da li klinci u euforičnom raspoloženju ovih dana dolaze na treninge?
"Svi s velikim nestpljenjem iščekuju taj 30.septembar i prvi duel sa Slovencima, međutim, momci su s obe noge na zemlji, čvrsto rešeni da se domognu naredne runde".

Očekujete li veliki broj navijača?
"Verujem da će predstavnici medija na adekvatan način da najave naš okršaj sa slovenačkim timom, čime bi sigurno doprineli da tribine budu popunjene".

Uprkos višegodišnjoj superiornosti gotovo svih mlađih selekcija, igrača Rada gotovo da i nema na reprezentativnim spiskovima. Zbog čega je to tako? 
"Svi vrlo dobro znaju kakva je Radova škola fudbala i kakve rezultate smo postizali u deceniji za nama. Iako je to tako, naši igrači nisu pravično zastupljeni u selekcijama našeg državnog tima. Šta je tu je, ćutimo i radimo najbolje što znamo, a ljudi iz saveza neka rade svoje".

Da li vas je nazvao neko iz naše “kuće fudbala” povodom vašeg skorog izlaska na evropsku scenu?
"Nažalost nije još, a da li će ili neće, ne znam. Svi koji umeju da prepoznaju to što radimo i za šta se trenutno borimo u ime našeg kluba i srpskog fudbala, uvek su dobro došli. U principu, nama bi najviše značila pomoć na planu promocije meča sa Domžalama, dok sve ostale stvari držimo pod kontrolom", zaključio je Marko Kapor.  

Tekst i foto: Milorad Plazinić


tagovi

SuperligaSrbijaRadMarko KaporDomžale

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara