""
""

EURO idealni tim: Portugalci 4, Nemci 3, Francuzi i Velšani po 2! Nema Bejla

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.16. | 16:02

Da li ste saglasni sa izborom UEFA?

Portugalija na vrhu. Ostali stoje mirno i gledaju. Tako je kad se podvuče crta ispod Prvenstva Evrope, a ista slika dobija se i pri pogledu na ideani tim šampionata u Francuskoj. U njemu dominira novi prvak Starog kontinenta koji je dao čak četiri predstavnika u najboljih 11: golmana Ruija Patrisija, štopera Pepea, levog beka Rafaela Gereira i napadača Kristijana Ronalda.

I po tome su izabranici selektora Fernanda Santoša nedodirljivi. Njima uz rame, bar u idealnih 11, su po trojica predstavnika Nemačke, za koju se verovalo da je jedan od favorita takmičenja, kao i dvojica Francuza.

Izabrane vesti

Interesantno, čak dva predstavnika u najboljem timu imaju Velšani, koji svakako jesu, uz Island, najprijatnije iznenađenje Prvenstva Evrope, ali je pomalo čudno da nije bilo mesta za njihovu prvu zvezdu Gereta Bejla, već se među laureatima nalaze Aron Remzi (četiri asistencije, koliko i Eden Azar) i zadnji vezni Džo Alen.

Najboljih 11 Prvenstva Evrope, u formaciji 4-2-3-1, u izboru UEFA, izgleda ovako: Rui Patrisio (Portugalija) - Džošua Kimih (Nemačka) Džerom Boateng (Nemačka), Pepe (Portugalija), Rafael Gereiro (Portugalija) - Toni Kros (Nemačka), Džo Alen (Vels) - Antoan Grizman (Francuska), Aron Ramzi (Vels), Dmitri Paje (Francuska) - Kristijano Ronaldo (Portugalija).

Zanimljivo je da u u udeanom timu nema nikog od Italijana, iako su prema opštoj oceni premašili očekivanja, ali su platili cenu eliminaciji u četvrtfinalu, a izostali su predstavnici Belgije i Hrvatske, iako su u jednom delu turnira Eden Azar i Luka Modrić igrali dopadljiv fudbal. No, to je bilo na početku. Najbolji su izdržali do kraja.

Teničku komisiju UEFA, koja je izabrala idealni tim, čini 13 članova, a čine je: Joan Lupesku, Ser Aleks Ferguson, Alijan Žires, Dejvid Mojes, Paki Boner, Miču Patelainen, naš Savo Milošević, Peter Rudbek, Geret Sautgejt, Tomas Šaf, Žan Fransoa Domergi, Žine Melendez i Žan Pol Briger.


tagovi

reprezentativni fudbalPortugalmeđunarodni fudbalidealni tim Prvenstva EvropefudbalEvropaeuro 2016

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara