"Hoze Marija Himenez"
"Hoze Marija Himenez"

Evro(auto)gol tragičnog Himeneza! Ventura opet proveravao mogu li Italijani sa četvoricom pozadi - mogu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.06.17. | 22:33

Protiv oslabljenog Urugvaja je moglo

Hoze Marija HimenezTradicionalno i Đampjero Ventura, kao i mnoge njegove kolege na Apeninima, forsira formaciju sa tri štopera u odbrani, ali kad su na jelovniku slabiji rivali sistem se transformiše u nešto što pojedinci čak nazivaju i 4-2-4 formacijom. A kako je sledeći rival u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji Lihtenštajn selektor Azura je i prijateljski susret sa Urugvajem u Nici iskoristio da proveri mogu li Italijani sa četvoricom u odbrani. Epilog: mogu, barem protiv hendikepiranog protivnika kakav je večeras bio Urugvaj - 3:0.

Mada, treba reći da je, iako su Italijani sve vreme bili bolji tim na terenu, taj prelomni gol na utakmici bio delo gostiju iz Južne Amerike. Već u sedmom minutu utkamicu Andrea Belotiju je pokušao da uštopuje dugu loptu Lorenca Insinjea, Hoze Marija Himenez je bio tu da reaguje, ali je prilično nespretno raspalio po lopti i postigao jedan od najlepših autogolova koje ćete videti.

Izabrane vesti

Fernando Muslera je mogao samo da pogledom isprati loptu.

 

Međutim, ne bi smeli Azuri nešto preterano da polete u vazduh imajući u vidu da je Urugvaj u Nicu bio oslabljen neigranjem trojice verovatno ponajboljih igrača kakvi su Luis Suarez, Edinson Kavani i Dijego Godin. A i takvi, Urugvajci su stigli do gola, ali je pogodak Martina Kaseresa poništen zbog ranijeg prekršaja nad Rikardom Montolivom.

Kazna u samoj završnici meča. Duga lopta kapitena Danijelea De Rosija u njegovoj 114. utakmici za reprezentaciju, pa nesporazum Muslere i Sebastijana Koatesa i kao posledica Ederov gol za 2:0. A u poslednjim sekundama utakmice još jedna ne baš najsrećnija reakcija Himeneza, prekršaj nad rezervistom Stefanom El Šaravijem za penal i sigurno egzekucija De Rosija za konačnih 3:0.

 

Da dodamo, Atalantin levi bek Leonardo Spinacola stigao je da upiše debi u nacionalnom timu, Đanluiđi Donaruma i Federiko Bernardeski drugi put su igrali za Italiju... Štaviše, Donarumu, Andreu Kontija, Lorenca Pelegrinija, Bernardeskog i Domenika Berardija gledaćemo i na Evropskom U21 prvenstvu u Poljskoj.

Opasan tim. Ali otom-potom. Nek se spremi Lihtenštajn. Osam komada Azuri su dali San Marinu. Nisu više ekipa koja voli da zaključa utakmicu posle prvog gola.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalreprezentacija Urugvajafudbalska reprezentacija ItalijeItalijaHose Marija HimenezEder Martins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara