""
""

EVROLIGA - TRANSFERI: Novi presek stanja, paklenih sedam dana je iza nas

Vreme čitanja: 5min | čet. 13.07.17. | 12:54

Evo ko je kupovao, ko prodavao, ko traži pojačanja i na kojim pozicijama

Pre nedelju dana imali ste priliku da čitate presek transfera u Evroligi otpočetka prelaznog roka. Od tada pa do danas, za sedam dana, bilo je zaista mnogo događanja na pijaci što nas je nateralo da napravimo novi presek i analiziramo šta se sve dogodilo za ovaj kratak, a opet dugačak vremenski period gledajući broj obavljenih poslova.

Pre nego što počnete da pregledom, OVDE se podsetite svih prethodno završenih poslova evroligaša. A bilo ih baš dosta.

Izabrane vesti

Efes je  u prethodnih sedam dana aktivno jurio za Džordanom Tiodorom iz Banvita, a kada je delovalo da je dogovor napravljen, ovaj plej je okrenuo brod ka Milanu gde će verovatno završiti.

Ipak, Efes je potpisao Džoša Adamsa na ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetka na još godinu. On je stigao iz Avtodora gde je šutirao 61% za dva poena i davao 12 poena po meču. U isto vreme Čedi Osman je dogovorio trogodišnji ugovor sa Klivlend Kavalirsima težak 8.500.000 dolara.

Vratio se Batuk iz Darušafake i potpisao ugovor na 2+1 godinu. Krunoslav Simon iz Armanija je došao kod Perasovića i potpisao ugovor na 1+1 godinu.

 

Ubedljivo najaktivniji klub u proteklih nedelju dana. U jednom danu je stiglo čak pet pojačanja! Potpisali su Vladimir Micov, Patrik Jang, Amat Mbaje, Endrju Gaudlok i Dairis Bertans.

Kalnietisov menadžer je potvrdio da će njegov klijent ostati u Milanu. Tim je napustio Kruno Simon i otišao u Efes, kao što smo već rekli.

Barsa je bila veoma aktivna. Napadala je nekoliko igrača, a najviše Larkina i Hangu. Verovatno će doći samo do Larkina, a zvanično je stigla četvorka iz Darušafake Adrijan Moerman. Barsa je gledala i Mustafu Fala, ali će on izgleda u Tursku u redove Sakarije.

Mladi Markus Erikson je prešao u Gran Kanariju.

Katalonci su izgleda završili i dolazak Rakima Sandersa iz Armanija. Ugovor na jednu godinu. Čeka se Pjer Oriola iz Valensije.

Baskonija nije toliko bila aktivna u kupovini, ali je morala da se brani od napada Barselone na Šejna Larkina i Adama Hangu. Prema poslednjim informacijama Hangu je odbranila, ali Larkin će u Kataloniju.

Tim je napustio Argentinac Nikolas Laprovitola i potpisao za tim iz Evrokupa - Zenit.

Brose je bio primoran da prodaje, ali je i kupio. Stigao je Riki Hikman i potpisao ugovor na dve godine. Iskustvo je stiglo u redove Andree Trinkijerija. Ozvaničen je Danijel Heket.

Nemci su želeli Sonija Vimsa, ali se ovaj odlučio za Kinu.

Darijus Miler ima interesovanje Nju Orleansa i Barselone. Teško da će ostati u ekipi.

Otišao je Nikolo Meli u Fenerbahče. Najteži udarac.

Zvezda za sada ima najviše aktivnosti u odlasku igrača. Marko Gudurić je na meti Fenera, Ognjen Kuzmić na pragu Real Madrida.

Džona Bolden se dobro pokazuje u NBA, Filadelfija razmišlja da ga zadrži, ali su ipak veće šanse da Australijanac zaigra naredne sezone za crveno-bele. Ajzea Ostin je odigrao dobar meč u Kini i dao 40 poena. I on je opcija za crveno-bele za narednu sezonu.

Stefan Jović novi je košarkaš Bajerna iz Mihena.

Najveća promena je naravno odlazak Miloša Teodosića koji je potpisao ugovor sa Los Anđeles Klipersima na dve godine. Armejci rade na njegovoj zameni, a to bi trebalo da bude Serhio Rodrigez kome je CSKA navodno ponudio ugovor na tri godine težak 10.700.000 dolara.

Trebalo bi da Armejci dovedu Otela Hantera iz Real Madrida. Sprema mu se ugovor na dve godine. Aron Džekson je otišao u Kinu i potpisao bogat dvogodišnji ugovor.

Želja Armejaca je i Kris Singlton, ali je PAO odbio ponudu od 800.000 evra.

Bilo je dosta promena kod prvaka Evrope. Stigao je Nikolo Meli i potpisao ugovor do 2020. godine. Nikola Kalinić je produžio ugovor na tri godine, a ugovor je produžio i Luiđi Datome isto do 2020. godine.

Ubedljivo najveći udarac za Kanarince je izvestan odlazak Ekpea Juda u NBA ligu. On će potpisati dvogodišnji ugovor sa Jutom Džez vredan 6.500.000 dolara. Dobra vest za Željka Obradovića je što bi Jan Veseli trebalo da ostane u klubu ukoliko ne dobije preveliku ponudu iz NBA lige zaključno s 15. julom.

Fener se interesuje za Marka Gudurića iz Crvene zvezde za kog bi morao da plati poveće obeštećenje, a na meti turskog sastava je odranije i Bredli Vonamejker kom je prioritet odlazak u NBA. Pominjalo se da je i Vanja Marinković iz Partizana na oku Fenera.

Klub iz Podmoskovlja je pokazao interesovanje i za Malkolma Tomasa koji je prošlu sezonu proveo u Kini. Klub je napustio Markel Braun.

Za sada mirno, jer je Himki već dosta posla obavio do sada.

Zvanično je stigao Karam Mašur. On dolazi iz Bnei Herzilije gde je beležio dabl dabl (14p, 10sk). Radi se o krilnom košarkašu.

Klub je blizu dovođenja Pjera Džeksona, momka koji je igrao za Cedevitu prošle sezone, a zbog povrede nije uspeo u Dalasu.

Soni Vims je otišao u Kinu. Jogev Ohajon u Hapoel Jerusalim.

Zvanično je stigao Džamel Meknil. Snažni Amerikanac je potpisao ugovor na dve godine, a došao je iz Olimpije Milano.

Kem Birč bi trebalo da pređe u Orlando. Erik Grin je na izlaznim vratima.

Čeka se odluka San Antonija oko Nikole Milutinova do 15. jula. Posle toga datuma će se sve znati. Realni je da ostane u Pireju naredne sezone.

Zeleni su doveli Markusa Denmona. Bek je potpisao ugovor na 1+1 godinu, a došao je iz Gacijantepa gde je prosečno ubacivao preko 17 poena u Evrokupu. Stigao je i brat Janisa Adetokunboa, Tanazis. On je došao iz Andore i potpisao ugovor na dve godine. Dobro pojačanje ispod koša, eksplozivan igrač.

Džejms Gist se obavezao na dužnost Zelenima na još dve godine. Stigao je Jan Vujukas (dve godine), a otišao Janis Buruzis za novcem u Kini. Ugovor od 5.000.000 dolara za dve godine.

Džefri Tejlor je produžio ugovor na dve godine. Kraljevski klub će se oprostiti od Otela Hantera, a u suportonom smeru bi trebalo da dođe Ognjen Kuzmić o čemu smo pisali.

Generalno miran prelazni rok kod Kraljeva.

Došao je zvanično Sasu Salin iz Gran Kanarije. Radi se o dobrom šuteru finskog porekla. Stigao je Đorđi Šermandini, jedan od igrača koji je prošle sezone bio u idealnoj petorci ACB lige. Možda čak dođe i Lima iz Real Madrida.

Glavni problem Unikahe je plej. Nejt Volters je jedna od opcija, poslata je ponuda Brajsu Kotonu, ali će on izgleda u Kinu. Želja je Erik Grin iz Olimpijakosa, ali je to skupa želja. Traži se jedinica.

Aktivno.

Pjer Oriola je na pragu Barselone. U klubu je ostao Vil Tomas koji je produžio ugovor. Prosečno je davao 6,7 poena i imao 4,3 skoka u ACB ligi prošle sezone.

Antoan Dio je produžio ugovor na još dve godine što je veoma važno za Slepe miševe. Imao je interesovanje evroligaša, ali je Francuz ostao u ekipi.

Žalgiris nije bio preterano aktivan u proteklih sedam dana. Izgleda da im je onaj privatni avion zadovoljio apetite na kratko.

------

Dodajmo i to da je izašao raspored utakmica za sezonu 2017/2018, kao i da čestitamo Željku Obradoviću na zvaničnoj nagradi Aleksandar Gomeljski za najboljeg trenera Evrope.


tagovi

Stefan JovićSrbijaŠpanijaReal MadridOgnjen KuzmićMarko GudurićEvropaEvroligaEkpe JudoFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara