"Detalj sa meča"
"Detalj sa meča"

Evropa se vidi sa Banovog brda

Vreme čitanja: 4min | sub. 08.03.14. | 18:51

Mirosavljević nokautirao Romantičare – Čuka na trećem mestu na tabeli. Radnički i Rad odigrali 1:1 u Nišu

Detalj sa mečaSuperligaški galop Čukaričkog nastavljen je i u 18. kolu Superlige u kojem je ekipa sa Banovog brda savladala OFK Beograd sa minimalnih 1:0 (0:0) i osamila se na trećem mestu na tabeli srpskog šampionata sa tri boda prednosti nad najvećim konkurentima u borbi za izlazak na evropsku scenu.

Jedini gol na meču pao je u 60. minutu meča kada je iskusni Nenad Mirosavljević okončao period velikih uzbuđenja na Brdu i posle centaršuta Dejana Boljevića napao prvu stativu i iz peterca zakucao loptu u mrežu nemoćnog Zlatka Zečevića.

Izabrane vesti

Golman OFK-a je, inače, možda i najveći "krivac" što gosti nisu pretrpeli i ubedljiviji poraz s obzirom na to da je dva puta bio oči u oči sa Slavoljubom Srnićem, ali je iz tih duela oba puta izlazio kao pobednik.

Šansi je, doduše, bilo i na drugoj strani terena, pošto je Aleksandar Čavrić zadavao velike problem odbrani domaćeg  tima, ali je izostala realizacija. Mladi napadač sigurno će dugo žaliti za prilikom iz finiša prvog poluvremena kada je izleteo sam pred Borivoja Ristića, obišao ga, ali je Lukas Pijasentin stigao da ukliza i loptu ispuca sa gol linije.
"Moram da kažem da smo imali i sreće što Čavrić nije postigao gol, jer bismo se vrlo teško vratili posle toga. OFK je jedan od boljih timova sa kojima smo igrali. Iskreno, iznenadili su me koliko su dobri bili večeras. Ne bi bilo nezasluženo da su odneli makar bod, ali mogu već sada kažem da će sigurno ostati u ligi s obzirom na to kako igraju", sportski je hvalio rivala trener Čuke Vladan Milojević. 

Kolega sa Karaburme Milan Milanović, naravno, nije mogao da se otme utisku da je ostao praznih šaka.
"Zaslužena pobeda Čukaričkog. U prvom poluvremenu smo uspeli da im zatvorimo igru preko odličnih bekova, iako danas nije bilo Brežančića, ali nam je Boljević pravio velike probleme. Zatvorili smo bili i Mirosavljevića i igru pasom preko Matića. Znali smo da ćemo, ako to uradimo, dočekati naše šanse, ali nismo imali znanja da ih iskoristimo. U nastavku posle naše pete ili šeste šanse, Čavrićeve treće, dopustili smo tek prvu njihovu na utakmici. Iz sledeće je Mirosavljević dao gol. Posle toga nismo imali snage ni da pripretimo".

Dakle, Spartak će u nedeljnom pokrajinskom derbiju sa Vojvodinom najvećeg navijača imati u Čukaričkom, pošto bi novosadski tim mogao da se poravna sa Beograđanima na trećem mestu ako savlada Subotičane.

Slavlje GrađevinaraU drugom meču 18. kola koji se igrao od 17 sati Radnički i Rad su podelili plen u Nišu – 1:1, pa inicijativa domaćeg tima nije nagrađena prvom pobedom Nišlija još od novembra i susreta sa Čukom.

Najveće zasluge za dobar rezultat Rada, koji prolećnim igrama nagoveštava da bi, uprkos katastrofalnom početku sezone, mogao da opstane u eliti, trebalo bi pripisati tandemu Vladimir Radivojević - Nenad Injac. Taj dvojac je, naime, već u petom minutu skovao rani gol Beograđana.

Radivojević je dubinskom loptom uposlio večeras odličnog Injca, ovaj je izdržao duel sa Milošem Petrovićem i sa nekih 11 metara bacio Aleksandra Kesića na leđa.

Samo tri minuta kasnije veteran Saša Stojanović je u slalomu nanizao trojicu igrača gostiju i efektno pogodio levi donji ugao gola gostiju.
"Odmah bih rekao da se Rad nalazi na jednom dugom i teškom putu sa željom svih nas u klubu da tu istrajemo. Bod u Nišu nam daje nadu da je taj put doistižan. U ovom emotivnom trenutku veoma sam ponosan na svoje igrače. Znali smo da nas očekuje jedna teška utakmica. Jedna od kvalitetnijih u ligi i jednog od najboljih liga. Sama igra je bila tvrda sa dosta prekida, takvu smo i priželjkivali, a mi smo se ograničili na kontranapade.Međutim, u nastavku nije imao podršku saigrača, pa se Rad odbranio i stigao do četvrtog boda u poslednja dva kola", zadovoljan je trener Građevinara Aleksandar Janković

Ispred Radničkog se umesto Dragoljuba Bekvalca novinarima obratio pomoćni trener Nenad Stamenković.
"Teška utakmica. Jedan novi Rad, jedna dobra mlada ekipa sa mladim i dobrim trenerom. Poremetio nas je mnogo šok-gol na početku utakmice, ali nismo bili na nivou dosadašnjih igara. Očekuje nas analiza prethodnih utakmica i da se okrenemo daljem toku prvenstvu".

SUPERLIGA – 18. kolo:

Voždovac – Javor 1:0 (0:0)
/Karaklajić 79/

Donji Srem – Jagodina 1:1 (1:0)
/Nikitović 34 - Pešić/

Novi Pazar – Sloboda 2:1 (0:0)
/Sotirović 60, Selimović 73 – Mihajlović 65/

Radnički Kragujevac – Partizan 0:5 (0:2)
/Malbašić 3, Škuletić 38, 90, Drinčić 58, Lazović 64 pen/

Čukarički – OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Mirosavljević 60/

Radnički Niš – Rad 1:1 (1:1)
/Injac 5 – Stojanović 8/

18.00: Crvena zvezda – Napredak

Nedelja:

14.00: Spartak - Vojvodina

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša StojanovićRadnički NišRadOFK BeogradNenad MirosavljevićNenad InjacČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara