""
""

FA KUP: Karamele previše slatke za Labudove (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.02.14. | 16:22

Everton prošao u 6. kolo FA kupa

Možda nemaju finansijske mogućnosti da se bore protiv najjačih timova Premijer lige, ali i pored toga Everton beleži odlične rezultate - tim iz Liverpula obezbedio je prolaz u 6. rundu FA kupa, pošto su na Gudison Parku savladali ekipu Svonsija rezultatom 3:1.

Domaćin je tokom svih 90 minuta bio konkretniji tim na terenu, konstantno napadao i pretio, što je vrlo brzo donelo rezultat.

Izabrane vesti

Karamele su do vođstva došle već u 5. minutu, kada se novopečeni napadač Lasina Traore odlično snašao u petercu rivala i petom overio mrežu na svom debiju.

Ali, sreća domaćih navijača potrajala je svega 11 minuta. Posle prve ozbiljnije akcije koju su organizovali igrači Svonsija Tejlor s leve strane šalje opasan centaršut u šesnaesterac protivnika, a na pravom mestu našao se De Guzman i glavom poravnao rezultat.

U nastavku utakmice domaćin je preuzeo potpunu kontrolu nad loptom, konstantno pretio, ali gola nije bilo... Bar ne do 65. minuta, kada je rezervista Nejsmit, koji u igru ušao svega nekoliko trenutaka ranije, iskoristio katastrofalnu grešku odbrane Labudova i Tremelu provukao loptu kroz noge za 2:1. Ovo je bio četvrti pogodak Stivena Nejsmita u poslednjih pet utakmica, čime je samo potvrdio dobru formu u kojoj se nalazi. 

Tačku na novu pobedu tima Roberta Martineza stavio je Bejns sa bele tačke u 73. minutu susreta, čime je Everton obezbedio prolaz u 6. rundu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stiven NejsmitRoberto MartinezPremijer ligaLejton BejnsLasina TraoreEvropaEvertonEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara