""
""

Fiba ponovo pravi pometnju! Traži od Saveza da se kazne klubovi koji igraju Evrokup

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.06.16. | 13:41

Ugrožen i Partizan

Nemiri na tlu košarkaške Evrope nikako da prestanu. Taman što su se primirile tenzije na relaciji Fibe i Evrolige, Sud u Minhenu odlučio je da delimično poništi prvobitnu odluku kojom je Evropskoj kući košarke zabranio da kažnjava nacionalne selekcije i tako napravio pogodno tlo za raspirivanje novih nesuglasica. 

Izabrane vesti

Kako piše specijalizovani košarkaški portal Eurohoops, Fiba Evropa ponovo je krenula u ofanzivu i naredila je svim nacionalnim Savezima da kažne klubove koji budu igrali Evrokup. 

Jedno ovakvo pismo stiglo je na adresu KS Grčke, kojim se traži da se oštro kazni AEK iz Atine, ali i svi drugi klubovi širom kontinenta. To praktično znači da je ugrožen i Partizan, koji je nedavno potvrdio da se posle jednogodišnje pauze ponovo vraća u Evropu, što se Fibi nimalo nije dopalo. 

Zbog toga krovna organizacija je dala rok Savezima do 4. jula da sankcioniše "izgrednike", a pitanje je šta će se dogoditi ako se zahtev ne ispuni.

Videćemo kako će se stvari razvijati u narednim danima, ali zasad sve ponovo sludi na fijasko koji je bio viđen i prethodnih nedelja i meseci.


tagovi

SrbijaFK PartizanFIBA EvropaEvroligaEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara