""
""

FIBA pregovara sa šest italijanskih klubova

Vreme čitanja: 1min | pet. 01.04.16. | 17:06

Venecija, Avelino, Virtus iz Bolonje, Vanoli Kremona, Pezaro i Vareze nalaze se na spisku kandidata za učešće u evropskim kupovima pod okriljem svetske košarkaške organizacije

Svetska košarkaška federacija (FIBA) čini se da polako, ali sigurno gubi bitku sa Evroligom oko naklonosti klubova širom Starog kontinenta, što ju je nateralo da pojača svojevrsnu diplomatsku aktivnost.

Izabrane vesti

Tako će generalni sekretar Svetske košarkaške federacije (FIBA) Patrik Bauman u ponedeljak će se u Rimu sastati sa predstavnicima šest klubova koji bi mogli od sledeće sezone da nastupaju u takmičenja pod njenim okriljem.

List Gazeta delo Sport navodi da će Bauman imati razgovore sa čelnicima Venecije, Avelina, Virtusa iz Bolonje, Vanoli Kremone, Pezara i Varezea.

Ipak, nemaju svi italijanski klubovi želju da se takmiče u FIBA kupovima. Milanski Armani je već potpisao ugovor na 10 godina sa Evroligom, dok su Trento, Sasari i Ređo Emilija stavili paraf na trogodišnje igranje Evrokupa.

Zbog pomenuta tri kluba i njihove namere da se takmiče u Evrokupu predstavnici FIBA tražili od italijanskog saveza da reaguje i kazni ih.

I to će verovatno biti jedna od tema razgovora u ponedeljak u Rimu kojima će prisustvovati i prvi čovek KS Italije Đani Petrući, ali i predsednik nacionalnog olimpijskog komiteta Đovani Malago.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Patrik BaumanFIBAEvroligaEvrokupDinamo SasariBolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara