""
""

FIFA presudila: Krkić NE MOŽE da igra za Srbiju!

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.09.16. | 11:27

Svetska fudbalska federacija donela odluku na zahtev FSS

Uzalud su se nadali pojačanju čelnici Fudbalskog saveza Srbije - Bojan Krkić definitivno neće moći da igra da Orlove! Uprkos tome što novi statut FIFA jasno propisuje da nijedan igrač koji je odigrao makar i minut za za neku A selekciju ne može posle toga da zaigra za drugu, iz Srpske kuće fudbala je otišao zvaničan zahtev za promenu "fudbalskog državljanstva" Bojana Krkića, a odgovor je stigao danas i glasi: NE MOŽE!

Krkić da igra za Srbiju? Može, ali samo ako se Katalonija otcepi od Španije

Izabrane vesti

FIFA je donela zvaničnu odluku a prenosi je Asošijeted pres koji navodi da je fudbaler Stouka izgubio šansu da igra za Srbiju (zemlju svojih predaka) 2008. godine, kada je na meču Španije protiv Jermenije u kvalifikacijama za Mundijal ušao u igru 25 minuta pre kraja meča. 

Krkić je u to vreme imao 18 godina i bio je velika nada Barselone. Tadašnji selektor naše zemlje Radomir Antić želeo je da ga pozove u reprezentaciju, međutim, Krkić se ipak odlučio za Špance za koje više nikada nije zaigrao. 

Bojan Krkić, po majci Perez, karijeru je počeo u čuvenoj La Masiji, za prvi tim Barselone debitovao je 2007. godine, a igrao je još za Romu, Milan i Ajaks, pre nego što je prešao u Stouk nešto manje od 2.000.000 evra. Od 2014. u Premijer ligi je odigrao 48 utakmica i postigao 12 pogodaka... 

(foto: Action Images)


tagovi

Srbijareprezentativni fudbalOrlovimeđunarodni fudbalFIFABojan Krkić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara