Kako ga ubediti da ostane?
Kako ga ubediti da ostane?

Filipe Luis i igra budućnosti: Emocije ili logičan poslovni potez?

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.08.18. | 10:26

Brazilac mora da donese odluku da li će ostati u Madridu do kraja ugovora ili prihvatiti primamljivu ponudu Parižana

Sinoć u dresu Atletika na Mestalji, a danas u potpuno drugoj utakmici, koju u španskim medijima nazivaju igrom budućnosti. Levi bek Atletiko Madrida Filipe Luis nalazi se pred verovatno najvećom prekretnicom u dosadašnjoj karijeri, gde će u najkraćem mogućem roku morati da prelomi - ostanak sa Atletikom do kraja ugovora ili odlazak u ugodni Pariz gde ga čekaju širom raširenih ruku sa duplo većim ugovorom.

Sjajni Brazilac je ugovorom vezan do leta 2019. godine, tako da praktično sve zavisi isključivo od njegove odluke. Atletiko je navodno tražio 30.000.000 evra za obeštećenje, ali je jasno da uprava Jorgandžija ne može previše da zahteva u trenutku kada igrač ima manje od godinu dana do potpune slobode.

Izabrane vesti

Dijego Simeone je takođe svestan da u ovom trenutku on nema mnogo uticaja na kompletnu situaciju. Izjvama da se nada da će Filipe ostati u klubu pokušao je donekle da utiče na emocije svog fudbalera, ali su sa druge strane reči Jana Oblaka ipak otkrile drugu stanu priče i nagovestile da je Brazlilac veoma blizu odluke da napusti Madrid.
"Malo je tućno, ali fudbal je takav. Videćemo šta će se dogoditi. Filipe ima dobru priliku pred sobom i moramo da poštujemo odluku svakog igrača", rekao je slovenački čuvar mreže.

Madriđani su ove sezone u svojim redovima uspeli da sačuvaju Antoana Grizmana i Dijega Godina, a samim i najviše domete u ovoj sezoni. Ipak, odlazak Luisa bi mogao mnogo toga zakomplikuje, kako u finišu prelaznog roka, tako i tokom čitave sezone, jer bi Simeone imao isuviše malo vremena da "zakrpi" zahtevnu poziciju u timu.

Sa druge strane, PSŽ je veoma strpljiv i neće žuriti. Informacijom da su se već dogovorili sa Bajernom oko cene za Huana Bernata dodatno su prebacili pritisak na Luisa, koji sada ima malo vremena za konačan odgovor. Ipak, u Parizu ne kriju da im je fudbaler Atletiko Madrida priorite u ovoj situaciji i da bi Bernat samo predstavljao iznuđenu alternativu u ovoj situaciji.

Foto: Action images


 


tagovi

Filipe Luis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara