Finale debitanata

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.02.19. | 11:42

Potencijalno čak 14 novajlija u najvažnijoj utakmici na Kupu Radivoja Koraća

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Niša)

Kup Radivoja Koraća svakog februara uvede nekoliko debitanata u svet finalista i boraca za pehar Žućkove levice, a određeni broj njih na kraju se okiti i pobedničkim lovorikama. U ovogodišnjem duelu Crvene zvezde i Partizana videćemo potencijalno čak dvanaestoricu novajlija na parketu, uz još dvojicu glavnih trenera na obe klupe

Izabrane vesti

U opremi Crvene zvezde svoj prvi nastup u finalu srpskog kupa ubeležiće Boriša Simanić, Džo Regland, Bili Beron, Stratos Perperoglu, Dušan Ristić, Nemanja Nenadić i trener Milan Tomić. Na strani Partizana Aleks Renfro, Džok Lendejl, Marko Pecarski, Amar Gegić, Markus Pejdž, strateg Andrea Trinkijeri i možda talentovani Uroš Trifunović, ukoliko bude zamenio Stefana Jankovića u rosteru. 

Ipak, treba naglasiti da su se mnogi sa pomenute liste već kitili peharima u drugim sredinama gde su radili. Primera radi, Milan Tomić je kao pomoćni trener Olimpijakosa osvojio praktično sve što se osvojiti može, uključujući i grčki kup. I kao igrač i kao trener, a lista je duga i skoro nepregledna. Andrea Trinkijeri je kup osvajao sa Uniksom 2014. i Bambergom tri godine kasnije. 

Aleks Renfro je sa Zagrebom uzeo Kup Hrvatske 2011, dok je Amar Gegić u dresu Bajerna prošle godine podigao trofej nemačkog kupa, iako nije bio deo standardne postave. Iako Marku Pecarskom piše da je osvojio Žućkovu levicu i prošle sezone sa crno-belima, on nije odigrao nijedan meč, pa bi samim tim mogao da debituje u ovom finalu. Za novog reprezentativca Australije Džoka Lendejla, te Markusa Pejdža ovo će biti debi u borbi za pehar.

U redovima Crvene zvezde posebno se ističe Stratos Perperoglu. Vremešni Grk ima podužu listu uspeha na svim nivoima, a sa Panatinaikosom je tri puta bio osvajač kupa Grčke, uz još jedan trofej istog tipa u kupu Turske sa Efesom. Sa Barselonom je 2015. godine uzeo i španski Superkup, kao i ABA Superkup sa Crvenom zvezdom na početku sezone. Boriša Simanić ima skoro pa identičan slučaj kao Marko Pecarski u Partizanu. Simanić je sa Zvezdom uzeo Kup Radivoja Koraća 2017, s tim što je on igrao u četvrtfinalu, ali tehnički nije igrao finalni susret. Čak nije bio ni u rosteru. 

Džo Regland bi eventualnim večerašnjim trijumfom Zvezde uzeo prvi važniji trofej u karijeri, pošto zasad ima samo Superkup iz Laktaša. Bili Beron takođe nema značajniji pehar u klupskoj karijeri, mada je sa reprezentacijom SAD uzeo zlatnu medalju na Prvenstvu Amerike u Argentini 2017. godine. Dušan Ristić i Nemanja Nenadić nisu imali dosad uspeha u kup takmičenjima, a ovo im je i prvo finale. 

Neki će pored svog imena večeras moći da dopišu da su osvajači Kupa Radivoja Koraća za 2019. godinu. Ko će to biti - videćemo...

 


tagovi

Aleks RenfroDžok LendejlMarko PecarskiAmar GegićMarkus PejdžAndrea TrinkijeriUroš TrifunovićBoriša SimanićDžo ReglandBili BeronStratos PerperogluDušan RistićNemanja NenadićMilan TomićKup Radivoja Koraća 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara