Finale kakvo ne treba da bude, lepotice Modrića i Ljorentea, Real šetao do zvezda (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.12.18. | 19:24

Rutinskih 4:1 protiv Al Aina

Verovatno bi bilo uzbudljivije da River sebi nije dozvolio sramotu u polufinalu. Ovako... Sušta suprotnost finala kakvo bi trebalo da bude. Real je evrogolovima Luke Modrića i Markosa Ljorentea prigrlio i rekordnu, sedmu titulu prvaka sveta, pošto je s papučicom na pola gasa prošetao do pobede od 4:1 protiv Al Aina i još jednom demonstrirao da je evropski fudbal dimenzija za sebe, te da ostatak sveta ne može čak ni da finale učini iole interesantnim.

Domaćin turnira u Abu Dabiju je doduše imao prvu šansu na utakmici posle velike Marselove greške i spasavanja Serhija Ramosa na gol liniji, ali sve posle toga proteklo je u Realovoj demonstraciji sile. Uostalom, Tibo Kurtoa je prvi put mogao da reaguje tek negde u 70. minutu meča.

Izabrane vesti

Nije da Al Ain nije pokušavao, možda je i zaslužio taj jedan gol, međutim očigledno je bilo da Madriđani sve vreme drže konce igre u rukama. Da su izveli i drugi tim, teško da bi Al Ain mogao do povoljnijeg ishoda.

Treća uzastopna titula za Real, šesta za šampiona Evrope. Pobeda Korintijansa nad Čelsijem 2012. ostala je tako jedina južnoamerička u poslednjih 12 godina. U četiri od tih šest utakmica od Korintijansa prvak Evrope nije primao ni gol. A i ovaj danas Al Ainov pao je kada se Real smilovao nedoraslom rivalu. Ako Fifa ne uspe da ubedi Evropljane da šalju još poneki tim na Svetsko klupsko prvenstvo ovo će takmičenje brzo izgubiti svaki smisao.

Što se tiče večerašnje utakmice, sve je postalo jasno već u 14. minutu kada je sevnula levica Luke Modrića sa ivice kaznenog prostora. Najbolji fudbaler sveta za 2018. godinu nije mogao da izabere bolji trenutak da ponudi još jedan argument u prilog tezi da je baš on zaslužio Zlatnu loptu i sva druga brojna priznanja.

Bio je do Modrićev prvenac u ovoj sezoni. Zanimljivo, i prvi gol za Real u finalima. Ali njegova igra ne može da se dočara samo golovima. Lukina igra prosto je mnogo više od pukih brojki.

U 50. minutu nestala je i poslednja dilema – ako je uopšte i postojala – da će pehar ostati u Madridu. Markos Ljorente je uhvatio sjajan volej sa 16 i stavio Santjaga Solarija na slatke muke. Iskova mala minutaža više nije prva glavobolja Realovog šefa struke. Mladi Ljorente sada je opasna konkurencija Kazemiru za mesto u startnih 11 Kraljevskog kluba. Prvi Ljorenteov pogodak za Real.

Šlag na tortu sipao je Serhio Ramos. On je već specijalista za ovakve mečeve. Rođen je za finala i golove u borbi za trofeje. Luka Modrić sada u ulozi asistenta, svi već znamo kako Ramos oseća igru, prostor, kakav tajming ima... I kakav udarac glavom. Al Ainu je pretila katastrofa.

Možda je tada u Špancima i proradila neka empatija, pa su dozvolili rivalu da postigne bar taj utešni gol. Mada ovakav šut Cukasa Šiotanija možda i nije mogao da se brani. Ali tek da ne pomisle u Emiratima da su možda mogli i bolje da prođu, autogol Jahije Nadera posle Vinisijusovog šuta za konačnih 4:1.

I pitanje: kome u Evropi treba ovakvo Svetsko prvenstvo?

(FOTO: Reuters)


tagovi

Al AinFIFA Klupsko svetsko prvenstvoMarkos LjorenteLuka Modrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara