""
""

Fjorentni se osladilo treće mesto: Teljo i Kalinić utišali Bergamo! Di Natale promašio bod u Đenovi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.02.16. | 17:02

Viola srušila Atalantu na Atleti Azuriju (2:3), Đenova konačno razbila maler (2:1)

Fjorentini se osladilo treće mesto na tabeli Serije A i sa njega nema nameru da silazi do kraja sezone. Ekipa Paula Souze osvojila je tri izuzetno vredna boda na teškom gostovanju u Bergamu i ponovo stekla značajnu prednost u odnosu na Inter i Romu, koja večeras protiv Palerma ponovo ima priliku da se vrati na minus dva - 2:3 (0:0).

Potpuno zatišje na stadionu Atleti Azuri prekinuo je Matijas Fernandes u 67. minutu, nakon centaršuta jednog od najboljih igrača utakmice Kristijana Telja. Fudbaler Barselone na pozajmici u Firenci, prvenac u dresu Viole dočekao je u 81. minutu, kada je pronašao put do mreže Marka Sportijela. Nakon tog gola izgledalo je da će finiš u Bergamu proteći prilično mirno, ali nije bilo tako. Andrea Konti je u 84. minutu smanjio prednost gostiju na 2:1, ali je Kalinić samo tri minuta kasnije postigao i treći pogodak za svoj tim.

Izabrane vesti

Čak ni taj pogodak nije doneo potpuno mirnu završnicu meča za fudbalere Fjorentine, pošto je Maurisio Pinilja golom u prvom minutu nadoknade ponovo uneo nemir u gostujuće redove. Ipak, preostalo je isuviše malo vremena da bi došlo do nove promene rezultata.

Fudbaleri Đenove su razbili maler u gotovo poslednjem trenutku. Ekipa Đan Pjera Gasperinija posle preokreta je savladala Udineze, iako su gosti u 90. minutu mogli do vrednog boda, ali je iskusni Antonio di Natale promašio udarac sa bele tačke - 2:1 (0:1).

Gosti su poveli u 33. minutu golom Alija Adnan, ali je domaće u život vratio Alesio Ćerći golom iz jedanaesterca u 57. minutu. Samo 13 minuta kasnije Laksalt je doneo preokret svom timu, koji se ispostavio ključnim na ovom meču. Ipak, Zebre su mogle da pokvare slavlje navijačima Đenove u finišu utakmice, ali je ostalo 2:1.

Sjajan meč viđen je u Ređo Emiliji, gde je Sasuolo takođe posle preokreta savladao borbeni Empoli (3:2). Za slavlje domaćih bio je zaslužan tandem Defrel - Berardi. Francuz je postigao dva pogotka, a Berardi postigao i namesio jedan gol svog tima. Obe ekipe ostale su bez igrača sredinom prvog puluvremena, kada je isključen Misiroli, a sedam minuta kasnije sa druge strane i Toneli.

Torino se obrukao protiv Karpija na svom Olimpiku, iako je u 77. minutu Maksi Lopez mogao sve da promeni, ali njegov udarac sa bele tačke nije završio u mreži Beleca.

SERIJA A – 26. KOLO

Petak

Bolonja – Juventus 0:0

Subota

Verona – Kjevo 3:1 (1:0)
/Toni 29, Pacini 57, Jonica 90+5 - Pelisije 71. penal/

Inter – Sampdorija 3:1 (1:0)
/Dambrozio 23, Miranda 57, Ikardi 73 - Kvaljarela 90+2/

Nedelja

Atalanta – Fiorentina 2:3 (0:0)
/Konti 84, Pinilja 90+1 - Fernandez 67, Teljo 81, Kalinić 87/

Đenova – Udineze 2:1 (0:1)
/Ćerći 57pen, Laksalt 70 - Adnan 33/

Sasuolo – Empoli 3:2 (1:1)
/Berardi 40, Defrel 48, 50 - Zjelinsi 36, Makarone 70pen/

Torino – Karpi 0:0

18.00 Frosinone – Lacio
20.45 Roma – Palermo

Ponedeljak

21.00 Napoli – Milan

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija ANikola KalinićKristijan TeljoItalijaFjorentinaEvropaAtalanta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara