Fotka koja kruži internetom: Da li su stvarno zaštićena vrsta?

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.04.18. | 13:41

Ili, može biti, sudije pomažu svim velikanima...

Jedni će reći „guraju ih“, Kristijana Ronalda će prekrstiti u „Penaldo“, nabrojaće niz situacija u kojima su imali vetar u leđa iz sudijskih pištaljki i - možda, ali samo možda - biće u pravu. Real Madrid je plasmanom u polufinale Lige šampiona podelio fudbalski svet, naterao ga da stane na stranu Juventusa, međutim, pitanje je da li je samo prvak Španije zaštićen u UEFA.

Oni koji smatraju da jeste, ponudili su materijal kojim pokušavaju da dokažu kako Kraljevski klub uživa poseban status u organima evropske kuće fudbala, da je „posebna vrsta“ i da mu se čisti put ka finalu u Kijevu, gde bi mogao opet da podigne Srebrnu amforu. Zato je ovog četvrtka jedna od fotografija koja kruži internetom, zapravo, montaža spornih situacija sa utakmica Reala u pohodima na evropsku titulu. Uvek u korist belog tima.

Izabrane vesti

Neko se setio da podseti na poziciju Predraga Mijatovića, neposredno pošto je - baš protiv Juventusa - u finalu Lige šampiona 1998. u Amsterdamu postigao odlučujući gol i Madriđanima doneo 32 godine čekan trofej. Mnogi smatraju iz ofsajda, iako je Peđa to više puta demantovao, uveravajući da je Đanluka Pesoto bio uz liniju, ali se ne vidi na snimku.

Sumnjivih situacija ima i iz minulih sezona. Na primer, u finalu 2014. godine, igranom u Lisabonu, Serhio Ramos je pogotkom u nadoknadi vremena protiv Atletika odveo meč u produžetke (kasnije tim Karla Ančelotija slavio sa 4:1), ali je golu štopera prethodio udarac Gereta Bejla laktom u lice Huanfrana.

Ramos je bio akter i u finalu 2016, vodeći gol protiv istog rivala u Milanu postigao je iz ofsajda, da bi lane, u pohodu ka odbrani trofeja, Real prošao Bajern zahvaljujući činjenici da je dva gola u revanšu Kristijano Ronaldo dao iz nedozvoljenih pozicija.

Ove sezone, na prvoj stepenici nokaut faze, mnogi su pri stavu da je kontakt Lo Selsa nad Krosom bio nedovoljan za jedanaesterac protiv Pari Sen Žermena, da bi na istoj utakmici gosti bili zakinuti za jedanaesterac posle igranja rukom Serhija Ramosa.

A onda ovo sa Juventusom: isključenje Paula Dibale u Torinu, pa jedanaesterac i crveni karton Đanluiđiju Bufonu u revanšu u Madridu.

Kad se ovako posmatra stvarnost, ispada da Real šuruje sa sudijama i da njegovi protivnici stvarno imaju pravo kad kažu da su oštećeni. Samo, kako je Barselona prošle seozne prošla Pari Sen Žermen ili kako su je arbitri pogurali preko Čelsija do finala 2009, kako je Borusija iz Dortmunda eliminisala Malagu u polufinalu 2014, kako je isti taj Juventus ne tako davno osvajao titule u Italiji (dokazano da je nameštao)...?

Ako su odgovori na prethodna pitanja potvrdni onda je lako zaključiti da UEFA i sudije uvek protežiraju velike. Samo oni to uvek odbijaju da priznaju.


tagovi

UEFASudije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara