"Mijat Gaćinović"
"Mijat Gaćinović"

Franfkurt kliče Mijatu! Gaćinovićeva velemajstorska biciklica provozala Ajntraht do opstanka! (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 23.05.16. | 22:19

Sjajan potez srpskog internacionalca utišao Nirnberg

Mijat GaćinovićJedan nemački šampion je morao u Cvajtu. Mijat Gačinović je odlučio da to bude Nirnberg, a da njegov Ajntraht ostane član elitnog ranga takmičenja. Maestralna biciklica 21-godišnjeg moka rođenog u Trebinju za posledicu je imala gol Harisa Seferovića, kojim su gosti iz Frankfurta stigli do minimalca na Grundig stadionu i posle 1:1 u prvom meču sačuvali bundesligaški status.

Možda Gaćinović nije imao sjajnu debitantsku sezonu u Nemačkoj, ali je u dve utakmice baraža - onda kada je bilo najpotrebnije - pokazao da Niko Kovač mora da mu u planovima za narednu sezonu ucrta značajniju minutažu.

Izabrane vesti

Gaćinović je igrač koji želi i koji ume. Nirnberg, koji za 180 minuta nije uputio nijedan šut u okvir protivničkog gola (?!), to je naučio na teži način.

Dobio je bivši igrač Vojvodine lopu na levom krilu, dva puta je biciklicom zavrteo mozak čuvaru da bi ga onda eksplozivnom fintom potpuno izbacio iz ose. Na petercu je sam bio Seferović, egzekucija je bila neminovna.

Period aklimatizacije je prošao. Gaćinović je ojačao, navikao se na mnogo brži bundesligaški fudbal, preboleo i mononukleozu. U ove dve utakmice baraža bio je ubedljivo najbolji igrač Ajntrahta. U prvom strelac, sada asistent i to posle driblinga zbog kojih se i dolazi na stadione.

Mijat Gaćinović je junak Frankfurta. Samo 501 minut odigrao je u prvoj sezoni u Ajntrahtu. Ali budućnost uopšte ne izgleda tako tmurno. Naprotiv.

(FOTO: Action Images)


tagovi

NirnbergNemackaMijat GaćinovićHaris SeferovićEvropaBundesliga 2Ajntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara