FSS kaznio Binića sa 150.000 dinara, profesor Vuletić likuje: Nije škola magare

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.06.18. | 11:11

Potpredsednik Partizana je podneo prijavu protiv Binića zbog izjava u kojim je "vređao, klevetao i širio neistine" o predsedniku Partizana Miloradu Vučeliću

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije novčano je kaznila Dragišu Binića, zbog čega je potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić doveo u pitanje njegov kredibilitet kao člana Izvršnog odbora FSS-a zaduženog za regularnost
„Sila prava nadjačala je pravo sile, pa tako ova osuda Dragiše Binića od strane Disciplinske komisije postavlja pitanje da li isti čovek, sada prvostepeno osuđen, može da obavlja istu funkciju – osobe zadužene za regularnost takmičenja?“,  navodi se u pisanoj izjavi Vuletića dostavljenoj medijima.

Binić je kažnjen sa 150.000 dinara zbog prekršaja iz člana 85, a u vezi sa članom 39 Disciplinskog pravilnika FSS-a, zbog neprimerenih izjava u sredstvima javnog informisanja.

Izabrane vesti

Vuletić je podneo prijavu protiv Binića zbog izjava u kojim je "vređao, klevetao i širio neistine" o predsedniku Partizana Miloradu Vučeliću.
„U svetu lažnih diploma, upitnih doktorata, kada u struci govore najmanje stručni, a o regularnosti oni sa više krivičnih prijava, snaga pravno izgovorene reči još uvek, istina retko i teško, ume da dopre do nosilaca pravničkih funkcija. Justicija, boginja pravde, prikazana sa povezom preko očiju i mačem, da bi bila slepa za pritiske i uticaje, a dosledna da bi, kako Rimljani rekoše, suum cuique tribuere - svakom njegovo pravo po zasluzi dala, najzad ima razlog za zadovoljstvo. Ovo je, ujedno, i dobronamerni apel čelnicima FSS da se na odgovorna, a posebno pravnička mesta u našoj krovnoj kući fudbala postavljaju ljudi od struke, skrupula i digniteta, jer se na taj način najbolje štite i čuvaju institucije. Nije uzalud naš narod odavno rekao: "nije škola magare", dodao je Vuletić.

Dragiša Binić ima pravo žalbe.
On je u izjavi datoj medijima zbog koje je kažnjen naveo, između ostalog, da Vučelić nije dorastao funkciji koju obavlja, da je slučajno tu i da ga je neko na tu funkciju postavio. Takođe je rekao da Vučelić zamajava narod i da su njegove izjave kao predsednika kluba povod za izazivanje tuča navijača na ulicama.


tagovi

Dragiša BinićVladimir Vuletić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara