Fudbalom protiv kancera: Bubamara vraća osmeh na dečja lica

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.06.24. | 21:05

Udruženja „Uvek sa decom“ i „Biserno srce“ u subotu, 15. juna od 17 sati na stadionu Radničkog na Novom Beogradu organizuju humanitarnu utakmicu za pomoć deci oboleloj od raka

Mnogi kažu da je fudbal „najvažnija sporedna stvar na svetu“. U ovom slučaju fudbal je najvažnija stvar na svetu. Zašto? Zato što može da pomogne onima kojima je pomoć zaista potrebna, konkretno deci oboleloj od kancera.

Udruženja „Uvek sa decom“ i „Biserno srce“ organizuju humanitarnu utakmicu između ekipe dece koja su pobedila opaku bolest (Kosači raka) i tima sastavljenog od poznatih ličnosti. Ovaj duel, važniji od finala EURA 2024 igra se u subotu, 15. juna od 17 časova na stadionu Radničkog na Novom Beogradu. Cena ulaznice je 500 dinara, a sav prihod ide deci koja se leče od raka.

Izabrane vesti

"Volela bih da se što više ljudi pojavi na tribinama, ali ako ne mogu da dođu svakako mogu da kupe kartu ili pošalju SMS 7175 na 7175", rekla je za Mozzart sport Ivona Zlatanov iz Udruženja „Uvek sa decom“ i dodala:

"Oni koji dođu moći će da na terenu vide brojne poznate ličnosti i mnogo izlečene dece. Želimo da zajedno pošaljemo poruku da bi trebalo da budemo oni koji toj deci daju snagu i vraćaju im osmeh. Pozivamo ljude da podrže kako mlade, koji su se izlečili, tako i one koji i dalje vode najtežu bitku."

Vaše Udruženje dosad je imalo veliki broj akcija, kako ste se odlučili na to da organizujete humanitarnu fudbalsku utakmicu?

"Jovana Leposavić, jedna od predstavnica Kosača raka je fudbalski golman. Kako je i sama neko ko je prošao kroz borbu sa ovom bolešću odlučila je da osnuje Udruženje „Biserno srce“. Došli smo na ideju da spojimo njenu ljubav prema fudbalu i humanost i pokažemo da je sve moguće."

Kako oni koji ne mogu da dođu u subotu mogu da pomognu bolesnoj deci?

"Mogu da pomognu tako što će podržati ono što radi Udruženje, bilo tako što će donirati novogodišnje i uskršnje paketiće, bilo uplatom na račun, bilo pomenutim SMS porukama. Moram da istaknem da je ovoj deci pomoć neophodna i kada završe lečenje."

Koga će moći da vide oni koji dođu na utakmicu u subotu?

"Za početak, u ekipi Kosača raka pojaviće se dve devojčice od jedanaest godina, Maša i Dunja. Ova ekipa biće pojačana prijateljima te dece i još nekim humanim ljudima. Pojaviće se i jedno od dece koje trenutno imamo na lečenju. U ekipi poznatih biće, između ostalih, i Ana Dornik, Mari Mari, Arijana Handan, Bojan Marović, Bojana Mašković, Žarko Stepanov, Nenad Heraković, Veljko Ražnatović, Marko Nikolić bokser, Nikolina Vujević, Andrija Kuzmanović, Ivan Gavrilović, Stefan Djoković, Jovan Jovanović, Zoa Kida, Nigor, a Dimitrije Ilić i Marko Marković biće komentatori".

Dođite da podržite mlade heroje, a ukoliko želite da im pomognete donacijom možete to da učinite uplatom na račun Udruženja „Uvek sa decom“ (265-1610310004281-79) i na račun Udruženja „Biserno srce“ (205-404679-06).


tagovi

humanitarna akcija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara