Rafael van der Vart
Rafael van der Vart

Fudbalski čergar Van der Vart u penziji: Nisam ovde na rehabilitaciji

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.11.18. | 11:28

Veliki majstor fudbala sa 35 godina rešio da okači kopačke o klin

Sve do deset godine živeo je u kamp prikolici, kako je sam govorio “ciganskim stilom“ života. Ali ga je njegovo putovanje ovdelo i do Reala, Totenhema, Betisa, dva puta Hamburga, da ne zaboravimo matični Ajaks, pa na koncu karijere i Mitjilanda i Esbjerga. I sada je došao kraj. Veliki, mada nikad do kraja ostvareni majstor bubamare Rafael van der Vart okačio je kopačke o klin. Povreda lista bila je kap koja je prelila čašu, iako je planirao da igra barem do sledećeg leta.
Da budem iskren, želeo sam da igram dok ne postanem deda, ali više ne mogu. Kada igram želim da pomognem svom timu. Nisam ovde na rehabilitaciji, nego da igram fudbal. I sada kada više ne mogu, uživanje je nestalo“, rekao je Van der Vart, čovek koji 109. puta nosio dres reprezentacije Holandije.

Bio je član selekcije koja je na Mundijalu 2010. igrala finale, osvojio je Superkup Španije 2008. sa Realom, dva puta sa HSV-om Intertoto kup, sa Ajaksom je dva puta bio šampion Holandije... Međutim, utisak je da je mogao više. Sve je znao sa loptom. ali kao da se previše plašio neuspeha i prevelikih očekivanja.

Izabrane vesti

Možda i otud...
Iskreno, više osećam olakšanje nego tugu“.

Šta dalje? Dok mu devojka Estavana Polman – mada ćemo ga svi pamtiti po prelepoj Silvi – igra rukomet ostaće u Esbjergu. Možda će raditi kao TV komentator, kaže da ga to privlači. A posle? Voleo bi da bude trener. I imao bi šta da prenese mladima.

Van der Vartova prikolica konačno je parkirana.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Rafael Van der Vart

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara