"Slavlje Veselinovića"
"Slavlje Veselinovića"

Gaćinović i Veselinović ugasili vatru Zmajeva, Voša ponovo na trećem mestu

Vreme čitanja: 5min | sub. 01.03.14. | 15:30

Ožegović kaznio Pazarce i oživeo Građevinare, Javor i Donji Srem bez golova, Slobodan Novaković spasao Spartak na Karaburmi – 1:1

Slavlje VeselinovićaOvako se publika ne vraća na stadione! Samo pet golova u prva četiri meča 17. kola Superlige koji mogu da zadovolje isključivo navijače Vojvodine i Rada, jedinih ekipa koje su slavile na startu vikenda i upisale vredne pobede u borbi za mesto u Evropi, odnosno za opstanak u slučaju Građevinara.

Vojvodina je na Karađorđu, uz sada već standardne proteste navijača protiv uprave kluba, savladala Voždovac sa 2:0 pošto je povratnik u srpski fudbal i nekadašnji napadač kulskog Hajduka Lazar Veselinović potvrdio da je u Belorusiji samo postao bolji i da nije slučajno proteklu sezonu završio sa 17 golova na golgeterskom kontu.

Izabrane vesti

Već u šestom minutu najavio je pobedu Voše pošto je krunisao sjajnu akciju Vošine dece Marka Poletanovića i Mijata Gaćinovića, koji je petom proigrao Veselinovića i popločao Novosađanima put do pobede.

U samom finišu meča, raspoloženi Gaćinović se još jednom stuštio ka protivničkom golu, a Josip Projić nije mogao ništa drugo no da ga zaustavi na nedozvoljen način, pa je sudija Dejan Dimitrijević pokazao na belu tačku, a Veselinović sa kreča još jednom zatresao mrežu gostiju.

I pobedu koja Vošu barem privremeno vraća na treće mesto na tabeli i stavlja u pol poziciju u trci za evropskom vizom.

Šef struke Vojvodine Sosa Babić veruje da je pobeda nad Zmajevima samo najava svetlijih dana za Lale.
"Veoma sam zadovoljan utakmicom. Jedino mogu da zamerim igračima što su imali preveliku želju pa su se istrošili. Tih poslednjih 10 minuta smo odigrali veoma loše, ali na našu sreću mladi Babić je bio tu da kontroliše odbranu. Igrali smo veoma napadački i ubuduće ćemo samo tako igrati".

Kolegu iz Voždovca Zorana Milinkovića ražalostio je ne samo gubitak utakmice, već i pristup njegovih pulena.
"Veliko razočaranje s obzirom na iskustvo igrača koje imamo. Primili smo gol u petom minutu, nismo dali dovoljno da bismo preokrenuli rezultat. Vojvodina je odigrala jako agresivno, ali u drugom poluvremenu utakmica je bila naša. Primili smo, ipak, i taj drugi gol i tu je bilo jasno ko će pobediti".

Ognjen OžegovićEuforija i na Banjici s obzirom na to da je Rad u poslednjim trenucima okršaja sa ljutim rivalima iz Novog Pazara stigao do zlata vrednog minimalca od 1:0, izvojevao prvu pobedu još od 2. novembra i značajno oživeo šanse da se i dogodine nađe u eliti.

Ne toliko svojom zaslugom, iako su Građevinari sve vreme bili bolji rival na terenu pošto su se Pazarci opredelili za defanzivu, već pre svega zahvaljujući kardinalnom kiksu Vladimira Otaševića.

Odbrambeni fudbaler Pazaraca je, naime, u 88. minutu pokušao da vrati loptu do golmana Miloša Budakovića, ali je zimsko pojačanje Rada Ognjen Ožegović budno pratio situaciju i surovo kaznio kiks gostiju.

Prvenac doskorašnjeg napadača Crvene zvezde u dresu Rada.
"Kao što smo rekli u najavi za ovu utakmicu ovo je veoma bitan i važan meč. Kao što je bio i prošli i kao što će biti i svaki sledeći. Nismo hteli da u meč uđemo opušteni, ali se video pritisak koji se osećao kod naših igrača. I pored toga osetila se i želja i entuzijazam koji krasi ovaj tim", ocenio je trener Građevinara Aleksandar Janković.

Zoran Njeguš, kormilar Pazaraca, kratko je rekao:
"Kada se igra na strani, a ne date gol teško je postići nešto, pa i nerešen rezultat. A Rad je imao inicijativu, posed i stvarao je šanse, dok smo mi zaigrali tek u drugom poluvremenu, ali nam nije pošlo za nogom da realizujemo prilike. Jedna naša greška je dovela do gola Rada".

Slavljenička žurka spremala se i na Karaburmi, ali je OFK Beograd u finišu utakmice sa Spartakom ispustio gol prednosti i zlata vredne bodove u borbi za opstanak – 1:1.

Aleksandar Čavrić je Romantičarima doneo inicijalnu prednost, ali je sav trud beogradskog tima pao u vodu u 80. minutu kada je Slobodan Novaković, ponajbolji igrač Spartaka iz protekle sezone koji se tek u sredu vratio na teren posle pauze od 10 meseci zbog povrede prednjih ukrštanih ligamenata kolena, natrčao na odbitak i sjajnim volej udarcem primorao Zlatka Zečevića na kapitulaciju.

I ostavio OFK u opasnoj zoni.
"Slabo smo odigrali prvo poluvreme, Spartak je imao loptu u nogama, mi povučeni u defanzivu... U drugom delu igre smo bili mnogo bolji, povezali igru, ali nismo uspeli da realizujemo šanse koje smo imali, a na kraju nas je skupo košta pad koncetracije. Ipak, Spartak zasluženo odnosi bod, a nama ostaje da nadoknadimo to na nekim narednim mečevima", sportski je rivalu čestitao Milan Milanović, kormilar Romantičara.

Dragi Kanatlarovski je, logično, bio dobro raspoložen.
"Možda nije bila lepršava igra, ali smo gledali pravu prvenstvenu utakmicu, borbenu sa dosta pasova, dosta faulova. Utakmicu dostojnu Superlige. Potrebni su bili bodovi i OFK-u i nama, dali smo svoj maksimum, ali nismo mogli mnogo više bez dvojice ključnih igrača. Moramo da budemo zadovoljni podelom bodova".

Jedina dobra vest za Plavo-bele jeste činjenica da pobednika, pa ni golova nije bilo ni u susretu Javora i Donjeg Srema u Ivanjici – 0:0.

Javor je imao blagu terensku inicijativu, nekoliko solidnih napada, Predrag Đorđević je uzdrmao i prečku, ali je Donji Srem uspeo u nameri da se odbrani i odnese bod u Pećince.
"Značajna utakmica za nas u kojoj nismo pokazali kvalitet. Ali, uspeli smo da ostvarimo zacrtani cilj i vratimo se neporaženi u čemu nam je pomogla i sreća da ne primimo gol na početku drugog poluvremena", priznao je posle meča predstavnik Donjeg Srema Spasoje Jelačić.

Predrag Ristanović iz Javora nije imao puno razloga za zadovoljstvo.
"Za nas je svaka utakmica kvalifikaciona. Nažalost, danas nismo uspeli da osvojimo tri boda, koji bi nam dali realnu šansu da to ostvarimo na lakši način".

Nema sumnje da nas u nastavku sezone očekuje žestoka borba za opstanak, pošto Rad sada ima 14 bodova, Javor i Donji Srem po 16, Radnički 1923 17, OFK Beograd 18...

SUPERLIGA – 17. kolo:

Vojvodina – Voždovac 2: 0 (1:0)
/Veselinović 6, 84pen/

Javor – Donji Srem 0:0

OFK Beograd – Spartak 1:1 (0:0)
/Čavrić 68 – Novaković 80/

Rad – Novi Pazar 1:0 (0:0)
/Ožegović 88/

Jagodina – Crvena zvezda 0:2 (0:2)
/Mrđa 5, Milijaš 43/

16.00: Napredak – Radnički Kragujevac
17.00: Partizan – Radnički Niš

Nedelja:
14.30: Sloboda - Čukarički

(FOTO: Star Sport, mozzartsport.com)


tagovi

Slobodan NovakovićSuperligafk voždovacFK VojvodinaSrbijaRadOgnjen OžegovićOFK BeogradNovi PazarMijat GaćinovićLazar VeselinovićJavordonji sremAleksandar Čavrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara