Galjardo o najvažnijem trijumfu u istoriji Rivera, šta su mu rekli prijatelji iz Boke i poruci za Solarija

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.12.18. | 17:10

Trener novog šampiona Južne Amerike posle dve poluprospavane noći sumirao emocije i utiske iz Madrida

Argentinski River Plejt je klub osnovan u Buenos Ajresu pre 117 godina, a kada trener Marselo Galjardo kaže da je nedavni trijumf nad Bokom Juniors u finalu Kupa Libertadores najvažniji u istoriji giganta sa Monumentala, onda to ima posebnu težinu.
“Ta pobeda je najvažnija u istoriji Rivera. Jednostavno, ne postoji ništa što prevazilazi njen značaj”, rekao je Galjardo na početku razgovora za dnevni list Klarin u Madridu neposredno pre nego što je ekspedicija River Plejta otputovala za Abu Dabi gde je čeka Svetsko klupsko prvenstvo.

Emocije posle osvajanja drugog Kupa Libertadores na mestu trenera Rivera su se samo donekle slegle.
“Istina je da sam se osećao nekako prirodno, mada je posle usledio šok. Svakako sam uživao. To je pobeda koja vam donosi slavu, ne samo vama, već i igračima, svima u klubu”.

Izabrane vesti

Novinara Klarina zanimalo je šta su Galjardu rekli prijatelji koji navijaju za Boku.
“Rekli su mi da ne mogu više da me gledaju i da mi žele da što pre napustim River (haha)”.

Koliko ste i vi i protivnici mogli da uživate u ovom izdanju Kupa Libertadores, s obzirom na sve što se dešavalo uoči revanša?
“Jedino u čemu sam uživao je kad smo izbacili Gremio i izborili finale protiv Boke jer je igrati protiv najvećeg rivala ipak posebna stvar. Ali posle incidenata sam video strah u očima navijača obe ekipe. Svi su se plašili poraza, a niko nije razmišljao o pobedi. Stvorila se takva atmosfera”.

Da li je upravo to odlučilo revanš u Madridu?
“Možda u mom slučaju ne, jer sam ja pomalo nesvestan tih stvari. Ipak, trudim se da razmišljam pozitivno. Ovo finale svakako je bilo jedinstven događaj u karijeri svakog od nas”.

Galjardo zbog suspenzije nije mogao da vodi ekipu u finalu, a u revanšu je jedan od onih koji su rešili pobednika bio Huan Kintero.
“Nije dao gol na stadionu Boke, ali je zato u nedelju odigrao sjajno. Danima uoči revanša sam video da je dobro raspoložen. On je prirodni talenat, kao što su Piti Martinez i Skoko, kao i iskusni Piskulići”.

Koliko će trijumf nad Bokom napumpati vašoj ekipi samopouzdanje pred Svetsko klupsko prvenstvo?
“Imam dobar osećaj, pogotovo što sada nemamo veliku pauzu kao 2015. godine kada smo od osvajanja Kupa Libertadores do Svetskog prvenstva imali četiri meseca. Bilo je uspona i padova, ali sada moramo da smirimo strasti i glavom se vratimo u takmičarski ritam”.

Svi vas već vide u finalu SP sa madridskim Realom. Da li je kraljevski klub sada duplo slabiji zbod odlaska Kristijana Ronalda.
“Naravno da ne. Kristijano je otišao, ali Real i dalje ima veliki broj svetskih asova”.

Da li ste možda stigli da razgovarate sa Santijagom Solarijem, sa kojim ste bili saigrač u Riveru?
“Nismo još pričali, ali imali smo odličan odnos još dok smo bili zajedno na terenu. To se posle nastavilo i kad smo obojica otišla u Evropu. Videćemo se u Abu Dabiju”, zaključio je Galjardo.

Foto: Reuters


tagovi

River PlejtBoka juniorsSuperklasiko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara