"Garbinje Muguruza"
"Garbinje Muguruza"

Garbinje trkom do finala Vimbldona

Vreme čitanja: 1min | čet. 13.07.17. | 15:11

Španska teniserka preslišala u dva seta Ribarikovu i ponovila uspeh od pre dve sezone

Garbinje MuguruzaPrva finalistkinja ovovgodišnjeg izdanja Vimbldona je Garbinje Muguruza.

Španska teniserka, koja se očigledno vratila u formu nakon skoro jednogodišnjeg postranja odigrala je maestralno u polufinalu najvećeg turnira na svetu i bukvalno ponizila Magdalenu Ribarikovu sa 2:0, po setovima 6:1, 6:1. Ceo meč je trajao tek 64 minuta, što dovoljno govori kako je odigrala simpatična Garbinje

Izabrane vesti

Iskusna Slovakinja, trenutno 87. na svetskoj lestvici (nakon turnira će se vratiti u prvih 35) nije imala odgovor na "atomski tenis" devojke rođene u prestonici Venecuele, Karakasu, ali verujemo da se veoma zadsovoljna vraća iz Londonu pošto nije mogla ni da sanja da će se probiti do polufinala londonskog gren slema. Najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri 23-godišnje španske igračice je titula na Rolan Garosu koju je osvojila prošle godine. Ovo joj je drugi put da se probije do finala Vimbldona, što joj je pošlo za rukom 2015. kada ju je sa 4:6, 4:6 zaustavila Serena Vilijams.

Razočarana Magdalena RibarikovaNakon Muguruze i Ribarikove na Centralni teren Ol ingland kluba izlazi drugi polufinalni par ženskog singla, Venus Vilijams - Džoana Konta.

Za plasman u polufinale se dobija garantovano 550.000 funti (funta je 1,13 evra), plasman u finale donosi 1,1, a titula 2,2 miliona.

(foto: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaMagdalena RibarikovaSlovačkaŠpanijaVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara