Ivan Ilić
Ivan Ilić

Gardijan najavljuje novu srpsku zvezdu - dolazi vreme Ivana Ilića

Vreme čitanja: 1min | čet. 11.10.18. | 16:25

Velika čast za vezistu Mančester Sitija na pozajmici u Crvenoj zvezdi

Početak oktobra rezervisan je za reprezentativnu pauzu i tradicionalnu rubriku Gardiijana - Sledeća generacija (Next generation).

Ugledni ostrvski list je i za 2018. godinu spremio listu od 60 najvećih fudbalskih talenata na svetu, a i ove sezone Srbija ima svog predstavnika. Armin Đerlek (Partizan) bio je aktuelan 2017, Dejan Joveljić (Zvezda) godinu pre, a ovoga puta čast je pripala još jednom zvezdašu, talentovanom vezisti Ivanu Iliću (17).

Izabrane vesti

Radi se o fudbaleru Mančester Sitija na pozajmici u redovima srpskog šampiona, a o njegovim kvalitetima novinari Gardijana pripovedaju:
"Mlađa braća talentovanih igrača ponekad teže dolaze do izražaja, duže sazrevaju, ali ovo nije slučaj i sa Ivanom. Prošlog leta Mančester Siti je angažovao njega i starijeg brata mu Luku, koji je sada na pozajmici u holandskoj Bredi. Dve godine mlađi Ivan ostavljen je da se razvija na pozajmici u domovini u redovima Crvene zvezde. Već je  zabeležio i profesionalni debi, u aprilu 2017. postao je najmlađi debitant u istoriji Crvene zvezde. Jak je, tehnički potkovan, levonogi defanzivni vezista sa sjajnim osećajem kretanja i postavljanja, a osim što fantastično razgrađuje igru protivnika, ističe se i čestim asistencijama", kažu u Gardijanu.

U svakom slučaju, lepa čast za Ivana Ilića koji bi, ako nastavi da se razvija u očekivanom smeru, mogao u dogledno vreme da postane velika zvezda.

Foto: MN press


tagovi

Ivan IlićGardijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara