"Detalj sa derbija"
"Detalj sa derbija"

Gardijan: Zvezdino samouništenje učinilo Superligu besmislenom

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.08.13. | 16:51

Imidž srpskog šampionata na zapadu i nije baš za pohvalu

Detalj sa derbija

Pre nego što svi krenemo sa kritikama na račun uglednog britanskog novinara Džonatana Vilsona, specijalizovanog za fudbal na prostoru Istočne Evrope, da se pogledamo u oči. Realno, dobrim delom smo i sami krivi što nam je fudbal tu gde jeste. Nedavni podvig U-19 reprezentacije koja se popela na krov Evrope ne bismo smeli da iskoristimo kao razlog da sve problem guramo pod tepih. A njih je, posebno kada je klupski fudbal u pitanju, mnogo više nego što bismo želeli.

Izabrane vesti

I toga smo svi svesni, ali pošto je dobro poznato da se nekad stvari jasnije vide sa strane nego "iznutra" hajde da promislimo o onome što je Vilson u kolumni za uticajni Gardijan napisao o stanju u Superligi.
"Vuk Rašović ne gaji iluzije da će se o njegovom učinku na mestu trenera Partizana suditi na osnovu rezultata u domaćem šampionatu, već da će to biti učinjeno na osnovu onoga što se desi u Evropi. Zato je revanš sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od vitalnog značaja. Jer, pošto Crvena zvezda nastavlja tužnim putem samouništenja, srpska liga je postala gotovo besmislena, takmičenje u kojem se pobeda Partizana očekuje. Rašović je stigao tek u maju, a već ima jedan trofej u džepu. Šesti uzastopni za crno-bele", komentariše Vilson.

Čini se ipak malo preterano?

(FOTO: Star Sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaGardijanFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara