""
""

Gazda Rijeke nije cicija - 500.000 evra za duplu krunu

Vreme čitanja: 1min | pet. 02.06.17. | 15:22

Lepo je biti fudbaler Rijeke ovih dana

Fudbaleri Rijeke osvojili su duplu krunu i doneli očigledno preko potrebni dašak vetra u Hrvatskoj gde već godinama unazad dominira zagrebački Dinamo. A za takav uspeh gazda kluba, poznati italijanski biznismen Gabrijele Volpi odlučio je da ih nagradi.

Izabrane vesti

Naime, kako prenose Sportske novosti, ekipa i stručni štab Rijeke će na ime premijer podeliti oko 500.000 evra. Što uz dobre i redovne plate kao što je to slučaj prethodnih godina, svedoči koliko je Rijeka stabilan klub u ovom trenutku.

Doduše i u Srbiji klubovi umeju da nagrade za uspeh, mada su plate daleko od redovnih. Ipak, Partizan je nedavno takođe osvojio duplu krunu, pa bi igrači, prema pravilniku kluba, trebalo da dobiju po 30.000 evra (20.000 za titulu i 10.000 za kup).

Visina ovih premija u klubu iz Humske ustanovljena je 2009. Uz napomenu da je na koncu sezone 2010/2011, kad je ekipa izborila Ligu šampiona i kad je finansijska situacija bila daleko povoljnija nego sad, klub „častio“ igrače, time što im je za duplu krunu, odnosno objedinjene trofeje, obećao pride 5.000 evra.

(FOTO: Facebook/nk.rijeka)


tagovi

Rijekameđunarodni fudbalMatjaž KekGabrijele Volpi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara