"Beka Mikeltadze"
"Beka Mikeltadze"

Gazi, Beko, titula je u pitanju (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.10.17. | 09:29

Momak rođen 1997. godine prva zvezda gruzijskog prvenstva

Beka Mikeltadze

Dugo Gruzija nije „izbacila“ fudbalera evropske klase, već nekih desetak godina, dakle otkako su sa scene sišli Kaha Kaladze, Šota Arveladze, nešto ranije Kobijašvili, Jašvili, a da ne govorimo o Temuriju Kecbaji.

Izabrane vesti

Nacija protiv koje je Srbija teškom mukom obezbedila direktan plasman na Svetsko prvenstvo sada sve nade polaže u momka rođenog 1997. godine Beku Mikeltadzea. Iako veoma mlad, on je trenutno prva zvezda tamošnje lige, strelac 12 prvenstvenih golova i najzaslužniji pojedinac što njegov Dinamo iz Tbilisija pet kola pre kraja ima četiri bodova prednosti u odnosu na Torpedo iz Kutaisija.

Beka redovno daje golove, kako u klubu, tako i u mladoj reprezentaciji, a u narednom ciklusu, u kvalifikacijama za EURO 2020, sigurno će biti u A selekciji.

Danas će se Mikeltadze i Dinamo naći na novom ispitu, s obzirom na to da gostuju Dili Gori. Već smo rekli da nas očekuje uzbudljiv dfiniš u Gruziji, a Dinamo bi danas morao do tri boda kako bi zadržao Torpedo na pristojnoj razdaljini. Lider je praktično već bio krunisan u novog šampiona (prošle sezone titulu je osvojio imenjak iz Batumija), ali je u poslednjih pet kola imao čak tri remija, poraz i samo jednu pobedu, u prošlom kolu nad Lokomotivom. Baš tih 3:1 u prethodnoj rundi govori da se Dinamo konačno uozbiljio i da su njegovi igrači shvatili da im prvo mesto „visi“.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 13:30 5963 GRU 1 Kolkheti - Torpedo Kutaisi kmb 2&3+ 1,82
Čet 18:00 5964 GRU 1 Dila Gori - Dinamo Tibilisi kmb 2&2-3 2,60

A „visi“ zbog toga što je, dok je Dinamo igrao „u leru“, Torpedo to obilato koristio. U četiri kola tri puta je ubedljivo slavio, a remizirao je (1:1) upravo u derbiju s rivalom iz Tbilisija.

Što se Dinamovog gostovanja Dili tiče, domaćin se neće lako predati. U pitanju je ekipa koja se s aktuelnim šampionom iz Batumija bori da ne ode u baraž (to je, izuzev šampionske trke, jedino otvoreno pitanje, pošto je Šukura praktično ispala, Kolheti će u baraž, a plasman u Evropu skoro je siguran i za Samtrediju, pored Dinama i Torpeda). Dila igra dobro u poslednje vreme, a kada uspe da umrtvi igru, obično pobeđuje minimalnim rezultatom. Dakle, vraćamo se na Beku Mikeltadzea, ako Dila njega zaustavi imaće šanse protiv lidera. Mi sumnjamo da će uspeti.

Torpedo čeka lakši posao. On gostuje Kolhetiju, koji nema pobedu 15 utakmica zaredom, i čeka ga baraž za opstanak u ligi. U prošlom kolu Kolheti je izgubio od Saburtala sa 6:3, što dovoljno govori o kakvoj se ekipi radi. A da biste shvatili koliko se lider Dinamo u jednom trenutku opustio zbog velike prednosti, dovoljno je da vam kažemo da je krajem septembra remizirao baš s očajnim Kolhetijem.

U svakom slučaju, čeka nas uzbudljiv finiš, a kako i Dinamo i Torpedo moraju da pobeđuju, eto prilike da obogatite svoje tikete gruzijskom ligom

GRUZIJA 1 - 30. KOLO

Četvrtak

11.30 (2,10) Lok. Tbilisi (3,40) Saburtalo (3,25)
13.30 (8,50) Kolheti (4,50) Torpedo Kutaisi (1,35)
18.00 (5,60) Dila Gori (3,90) Dinamo Tbilisi (1,55)

(Foto: Youtube screenshot)


tagovi

bet analizaEvropaGruzijasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara