""
""

Gde je 12. jula ’98. bio Ronaldo?

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.07.17. | 15:58

"On je mrtav, on je mrtav", vikao je Roberto Karlos, trčeći od apartmana do apartmana i udarajući pesnicama po vratima...

Svetski kup i misterije! Jedno bez drugog ne ide. Tu su i kontroverze. Od Urugvaja 1930, pa sve do poslednjeg šampionata u Brazilu – gde su se sudije potrudile da potvrde pravilo – gotovo da nije bilo prvenstva na kojem događaji van terena nisu u dobroj meri zasenili čistu sportsku priču. Neke misterije su razotkrivene i prerasle u skandale, neke su ostale pod velom tajne i otuda nas „bockaju“ godinama.

Izabrane vesti

Ono što se dogodilo s Ronaldom uoči finala između Francuske i Brazila 1998. u poročnom Parizu verovatno bi moglo da se svrsta u neku treću kategoriju. Droga, doping, trovanje, bolest...? Rešenje misterije je verovatno tu negde, nameće se možda i samo, a opet godine su učinile da se teorije zavere toliko namnože da danas, pretpostavka je, ni sam Zuba, a ni svi oni koji su bili oko njega tog famoznog 12. jula, ne znaju šta se zapravo dogodilo.

Luis Nazario da Lima, svetu poznatiji kao Ronaldo, u Francusku 1998. došao je kao zvanično najbolji fudbaler sveta. Dobio je „Zlatnu loptu“ FIFA, što je bila kruna njegovih čudesnih partija u dresu Barselone i Intera tokom 1996. i 1997. U to vreme bio je najpoznatiji sportista na svetu, ali što je još važnije, prvi Brazilac koji je posle mnogo, mnogo godina potpuno zaludeo svet. Ni Romario 1994, niti Kareka 1990, a ni Sokrates, Falkao i Ziko zajedno četiri godine ranije nisu bili takve zvezde. Ljubitelji fudbala čekali su neko novo čudo iz Brazila i – dočekali ga.

U takvom ambijentu, sa svoje 22 godine, Ronaldo nije izdržao. Pritisak je bio stravičan. Nekoliko sati pred početak velikog finala, u zavisnosti od izveštaja, popularni Zuba doživeo je srčani udar, epileptični napad, nervni slom... U skromnom hotelu u predgrađu Pariza gde je bila smeštena reprezentacija Brazila ručak tek što je bio završen. Popodnevni odmor i gledanje trke Formule 1 prekinuli su krici iz sobe broj 77!
"On je mrtav, on je mrtav", vikao je Roberto Karlos, trčeći od apartmana do apartmana i udarajući pesnicama po vratima. Momak sa gromovitom levicom bio je Ronaldov cimer i video je užasnu scenu... DALJE


tagovi

dogodilo se na današnji danEvropameđunarodni fudbalreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara