Gde je čovek koji je izbacio Sampdoriju? (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.04.18. | 09:37

Mali srpski derbi u polufinalu bugarskog kupa (18.00)

Uverili smo se mali milion puta koliko je balkanski fudbal šašav. Vatreni derbiji, navijači, sumnjivi tipovi, transferi, talenti, menadžeri, neshatljivi potezi, sudijske greške... Svega toga ima na brdovitom Balkanu počev od naše Srbije preko Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i ostalih okolnih zemalja.

Nedavno smo baš u Bugarskoj imali susret sa zanimljivom pričom u vezi sa velikim derbijem između Ludogoreca i CSKA, a danas ćemo se pozabaviti nešto manje atraktivnim okršajem, no i dalje zanimljivim. U prvom meču polufinala tamošnjeg kupa sastaju se Botev iz Plovdiva i sofijska Slavija (19.00). Pobednik ovog para sastaće se u finalu sa boljim iz velikog gradskog derbija između CSKA i Levskog koji je na programu u sredu.

Izabrane vesti

Ovo će biti i mali srpski dvoboj. Golman Boteva je Ivan Čvorović koji je ponikao u Partizanu, ali nikada nije debitovao za prvi tim. Prosleđen je Teleoptiku, potom je igrao za Srem, a od 2005. godine nije napuštao Bugarsku. Branio je boje Neftohimika i Černomoreca iz Burgasa, Minjora iz Pernika, Ludogoreca i Levskog. Od januara 2017. godine član je Boteva koji je prošle sezone osvojio kup i Superkup. Oba puta savladan je Ludogorec, sa kojim je srpski internacionalac osvojio tri titule nacionalnog šampiona, jedan kup i jedan Superkup. Čvorović je krajem maja 2012. godine debitovao za bugarsku reprezentaciju u pobedi nad Holandijom u prijateljskoj utakmici u Amsterdamu (2:1). 

Trener gostiju je Zlatomir Zagorčić, nekadašnji šef stručnog štaba Vojvodine, Donjeg Srema i Liteksa. Popularni Zagor bio je pomoćnik legendarnom Ljupku Petroviću u timu iz Loveča, gde je posle radio i kao glavni trener, a na klupi Vojvodine 2015. godine ostvario je istorijski uspeh izbacivši Sampdoriju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. I Zagorčić poseduje bugarsko državljastvo. Nastupao je za reprezentaciju naših istočnih komšija na Evropskom prvenstvu 2004. godine u Portugaliji. Ukupno je odigrao 23 utakmice za Bugarsku. Nekadašnjem defanzivcu izmaklo je Svetsko prvenstvo 1998. godine u Francuskoj, jer mu je poziv za dobijanje državljanstva uručen neposredno pred Mundijal. 

Kada je reč o prvenstvu, Botev još uvek ima šanse da izbori plej-of za Ligu Evrope preko trećeg mesta u doigravanju, dok bi to Slavija mogla da učini putem plej-auta jer je na vodećoj poziciji svoje grupe. Naravno, trofej kupa je opcija. Ekipa iz Plovdiva nije poražena od Slavije pred svojim navijačima na tri prethodna dvoboja, od čega je na dva slavila, oba puta uz tri ili više golova. Na sva tri pomenuta okršaja prolazio je tip GG. Na pet od šest prethodnih međusobnih susreta ovih timova zaokružena je igra 3+.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 1221 BUG K Botev Plovdiv - Slavia Sofia ug 3+ 2,00
Ukupna kvota2,00

BUGARSKA, KUP (PRVI MEČEVI POLUFINALA):

Utorak

18.00: (1,80) Botev Plovdiv (3,40) Slavija Sofija (4,30)

Sreda

17.00: (1,85) CSKA (3,35) Levski (4,10)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

BUGARSKA 1, PLEJ-OF

BUGARSKA 1, PLEJ-AUT

Foto: Star Sport

 


tagovi

Botev PlovdivSlavija SofijaZlatomir ZagorčićIvan Čvorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara