Germanizacija Juventusa - ofanziva na Maksa Mejera

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.03.18. | 15:23

Bepe Marota je skrojio plan

Juventusova strategija dovođenja igrača bez obeštećenja ispostavila se kao pun pogodak u prethodnoj deceniji. Pol Pogba, Andrea Pirlo, Dani Alves, Sami Kedira, Kingsli Koman, Fernando Ljorente, Lusio, Luka Toni, Fabio Kanavaro... Dok se poslednjih sedmica govorilo da bi u Torino mogao da stigne Emre Džan, pojavila se informacija da se Juventus nameračio na još jednog Nemca - Maksa Mejera. 

Stara dama je, izgleda, krenula u germanizaciju tima u kojem već nastupaju Sami KediraBenedikt Hevedes. Pitanje je, doduše, da li će njih dvojica nastaviti karijeru u redovima italijanskog šampiona. Kedira je, šuška se, na izlaznim vratima pošto je dosta istrošen u sistemu Maksimilijana Alegrija, dok je Hevedes od početka sezone odigrao samo jednu utakmicu za Bjankonere, pošto je konstantno povređen (prepone, butni mišić, peta, mišić klista, pucanje mišića...), pa nema logike očekivati da će Juventus izdvojiti još blizu 16.000.000 evra za njega pošto je na pozajmicu iz Šalkea platio 3.500.000 evropskih novčanica. 

Izabrane vesti

Situacija sa Maksom Mejerom je donekle razjašnjena. On će definitivno otići iz Šalkea na leto pošto je zvanično odbio novi ugovor, a interesovanje su pokazali Arsenal, Liverpul i Totenhem. Dakle, bez obeštećenja. U Juventusu se uzdaju u pregovaračke sposobnosti prvog operativca Bepea Marote i dugogodišnje dobre odnose sa upravom Šalkea kako bi se ovaj transfer obavio. 

Ono što je jedna od ključnih stvari u ovoj priči jeste da eventualni Mejerov dolazak ne bi se kosio sa Juventusovom najvećom željom, a to je da angažuje Emrea Džana. Tačnije, Juve bi hteo obojicu, čime bi rešio višegodišnji problem u srcu veznog reda. Ujedno ga i osvežio dvojicom mladih, već dokazanih igrača. 

Ko zna, potencijalno bi u budućnosti mogli da donesu ozbiljan novac...

Foto: Shutterstock


tagovi

Maks Majer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara