""
""

GLAMUROZNO: PSŽ za Sergeja 170.000.000 evra! Treći najskuplji transfer svih vremena

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.12.17. | 09:25

Lacio neće ostati imun na ovo, Sveci žele da sve ide preko Žorža Mendeša

Odbio je 50.000.000 evra od Juventusa, odbio je i 60.000.000 evra od Milana, a sve je to „kisela voda“ u poređenju sa iskušenjem pred kojim će se naći Klaudio Lotito narednog leta, kad pred njega arapski vlasnici Pari Sen žermena istresu 170.000.000 evra i kažu:
„Evo ti, vodimo Sergeja Milinkovića Savića“.

Prvi čovek Lacija je uporno odbijao ponude koje su stizale na Olimpiko za srpskog dragulja. Ostao je dosledan obećanju da ga neće pustiti za sumu manju od 100.000.000 evra. A jutrošnje izdanje rimskog Korijere delo Sporta donosi informaciju da će taj zahtev biti „debelo“ premašen i da jedan od najbogatijih klubova sveta sprema ponudu od ravno 170.000.000 evra.

Izabrane vesti

Interes PSŽ-a za Milinković Savića nije od juče. Skauti su ga gledali na desetinama utakmica, sportski direktor Antero Enrike je oduševljen i želi da ga dovede iz dva razloga: da osigura budućnost ekipe na sredini terena i direktno potuče konkurenciju u liku Mančester junajteda i Mančester Sitija, takođe platežno moćnih. S takvim finansijskim alama ni Juventus, ni Milan ne mogu da se rvu, pa će 22-godišnji vezista, sva je prilika, biti jedna od najvećih zvezda letnejg prelaznog roka, iz prostog razloga što nema potrebe da ove zime menja sredinu, niti je toliko neophodan Parižanima baš sad.

Korijere dalje navodi da bi jak adut u realizaciji plana Pari Sen Žermena mogao da bude Žorž Mendeš. Portugalski superagent je u sjajnim poslovnim odnosima sa arapskim vlasnicima, utanačio im je prošle godine transfer Anhela Di Marije i još nekih igrača i veruje se da će on biti spona preko koje će Francuzi dobiti bitku za SMS-a. Isti princip pokušao je da primeni Žoze Murinjo, pre nekoliko dana objavljeno je da posredstvom zemljaka želi da ubedi Lacio da narednog leta pusti Milinković Savića, međutim, ostaje pitanje da li je Junajted spreman da ide baš do 170.000.000 evra.

Ukoliko sve bude prema najavama, Sergej Milinković Savić postaće treći najskuplji fudbaler svih vremena! I svi bi, u t tom slučaju, igrali za PSŽ: Nejmar je plaćen Barseloni 222.000.000 evra, Kilijan Mbape se preselio iz Monaka na pozajmicu uz obavezan otkup u junu za 180.000.000 evra, dok bi bivši prvotimac Vojvodine i Genka bio sledeći sa 170.000.000 evra!

Ni finansijski fer-plej neće stajati na putu Svecima. Nejmarov transfer isplaćuju kroz sponzorske ugovore sa katarskim fondovima, a verovatno će i narednog leta naći način da istresu oko 150.000.000 evra za otkup Mbapeovog ugovora. Očekuje se i da Sveci prodaju igrače poput Drakslera, Pastorea, Moure, Ben Arfe, Trapa, u penziju odlazi Tijago Mota... Budžet će biti dovoljno rasterećen za dva velika transfera kakvi su Mbapeov i Sergejev

Očekivani odlazak Drakslera bi "nacrtao" i poziciju Milinković Savića u veznom redu. Uz Veratija i Rabioa bi činio triling na sredini terena, a očekuju se još dolasci Brazilaca Vendela i Danila, koji koštaju daleko manje. 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrancuskaItalijaLacioLiga 1Pari Sen ŽermenSergej Milinković SavićSerija AŽorž Mendeš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara