Čovek odluke
Čovek odluke

Glavom i bradom Hari Kejn!

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.06.18. | 21:54

Fenomenalni kapiten Engleske sa dva gola srušio Tunis na mundijalskoj premijeri - 2:1

Harijeva pesma u Volgogradu! Kapiten Gordog Albiona sačuvao je večeras Engleze na mundijalskoj premijeri i sa dva gola doneo startni trijumf svom timu nad Tunisom - 2:1 (1:1).

Bilo je blizu, malo je falilo da se Englezi obrukaju protiv borbenog rivala, ali su opet imali raspoloženog kapitena koji je nastavio tamo gde je stao u kvalifikacijama. Ponovo je napadač Totenhema ispoljio golgeterski njuh, dva puta se našao na pravom mestu, tačno gde treba i dva puta matirao golmane Tunisa, prvo Hasena u 11, zatim i njegovu zamenu Ben Mustafu u prvom minutu nadoknade. Važni golovi, važna pobeda za momke Gareta Sautgejta koji su nagrađeni za dobru igru večeras.

Izabrane vesti

Da nije bilo glupo skrivljenog jedanaesterca Vokera u 35. minutu, kada je bez ikakvog razloga udario protivnika, Englezi bi mogli da kažu da su imali prvo poluvreme iz snova. Sve im je išlo od noge od samog početka, a pravo je čudo kako je afrički tim izbegao da primi gol već posle uvodnih minuta kada su Ostrvljani imali dve izgledne šanse, najbolju preko odličnog Džesija Lingarda

Maestralno je golman Hasen reagovao na početku meča, a nesrećan pad posle vodećeg pogotka Kejna iz odbitka, koštao ga je učešća na ovoj utakmici. Sjajno je golman Tunisa ukrotio udarac Džona Stounsa glavom sa 12 metara, ali je lopta pala na nogu kapitena Engleske koji je doneo veliku radost ljubiteljima Tri Lava u 11. minutu.

Potom je usledio kraći prekid, Hasen je zbog povrede izašao iz igre, a umesto njega među stative je od 16. minuta stao rezervista Faruk Ben Mustafa koji je uspevao da odoli večeras pred brojnim napadima Engleza sve do finiša i Harijeve strele. Dominirala je Engleska u prvom delu, Tunis je bio doslovno sateran u svoj peterac sve do "slučajnog" izjednačenja, ali je lopta čudesno završavala što na prečki, što pored gola ili je izbačena sa gol linije.

Džesi Lingard se neverovatno ispromašivao, posebno posle izjednačenja Sasija sa bele tačke, kada je propustio dve lepe šanse u samom finišu prvog dela. Pre njega je i Dele Ali mogao da se upiše u strelce, ali nije imao sreće. 

Bila je Engleska u prvih 45 minuta dobra u svakom pogledu, iz vazduha posle prekida ili akcija po krilima, Sautgejtova ekipa sa trojicom u zadnjoj liniji i pojačanim napadom je igrala dobar fudbal. Probali su u drugom delu da dođu do ranijeg gola, napadali su sa svih strana, ali se Tunis junački branio. Nije Afrikance večeras zanimalo da krenu ozbiljnije u napad, bod im je bio sasvim dovoljan, a njihov najpoznatiji reprezentativac Vahbi Kazri (igrao u Engleskoj za Sanderlend) tek nekoliko puta je zapretio golmanu Pikfordu.

Na drugoj strani Sautgejt je uveo i Rašforda i Loftus Čika u samom finišu umesto Sterlinga i Dele Alija. Bio je to očajni potez u pokušaju da se nađe gol koji se na kraju isplatio. 

Dugo rešenja u napadu nije bilo. Nekoliko pokušaja iz slobodnih udaraca preko Ešlija Janga i Tripijea bilo je sve što smo videli do trenutka odluke. A onda se desio 91. minut i korner. Nebeski skok Harija Megvajera koji je spustio loptu na glavu Hariju Kejnu, a ovaj bio nepogrešiv. Veliki gol za Pevca, drugi večeras za veliko slavlje Engleza i tradicionalno "loženje" na početku Mundijala.


TUNIS - ENGLESKA 1:2 (1:1)
/Sasi 35. penal - Kejn 11, 90+1/

Stadion: Volgograd Arena
Gledalaca: 45.000
Sudija: Vilmar Roland (Kolumbija)

TUNIS (4-3-3): Hasen (od 15. Ben Mustafa) - Bron, S. Ben Jusef, Ali Malul, Merija - Škiri, Badri, Sasi - F. Ben Jusef, Hazri (od 85. Kalifa), Sliti (od 73. Ben Amor).

ENGLESKA (3-1-4-2): Pikford - Voker, Stons, Megvajer - Henderson - Tripijer, Dele Ali (od 80. Loftus Čik), Lingard (od 90+2 Dajer), Jang - Sterling (od 68. Rašford), Kejn.


GRUPA G

Belgija - Panama 3:0 (0:0)
/Mertens 47, Lukaku 69, 75/

Tunis - Engleska 1:2 (1:1)
/Sasi 35. penal - Kejn 11, 90+1/

Foto: Action Images


tagovi

reprezentacija Engleskereprezentacija TunisaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara