"Džošua Parker"
"Džošua Parker"

Gol iz ofsajda samoživog Parkera načeo, furizona Zvezda dotukla Staru damu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.03.15. | 19:48

Pred više od 16.000 gledalaca na stadionu Rajko Mitić ubedljivih 3:0 uz jedan od kontroverznijih golova na domaćim terenima

Džošua ParkerDa li to i ovo proleće počinje na Zvezdu da miriše? Posle triler trijumfa u Jagodini crveno-beli su stavili tačku na novosadsku tiraniju u Ljutice Bogdana, toliko puta viđenu u prethodnih nekoliko godina. Nekadašnji dželat Zvezdinih šampionskih ambicija ostao je večeras na stadionu Rajku Mitić nedorečen, sasečen jednim od najkontroverznijih golova na domaćim terenima u prethodnih nekoliko godina.

Odluka sudijske trojke da prizna neregularan pogodak Džošua Parkera sasekla je krila lakoj novosadskoj konjici i pomogla aktulenom šampionu da meč navede na svoju vodenicu i obraduje više od 16.000 navijača - 3:0.

Izabrane vesti

Bio je reprezentativac Antigve i Barbude i majka i maćeha Zvezdinog izdanja protiv Vojvodine. Najblaže rečeno nelogičan potez iz šestog minuta kada je iz ofsajd pozicije ukrao gol Aleksandru Kataiju, kompenzovao je trzajem temeljom posle kojeg je definitivno skršen otpor Vojvodine.

Međutim, i pored dominantnog lika Džošue Parkera "osigurač" zamisli trenera Nenada Lalatovića bio je iskusni vezista Saša Stojanović, koji je krajnje jednostavnim potezima izbacivao iz "ležišta" svaki pokušaj Džimija Marića da jako agresivnom igrom zaprži Zvezdi čorbu... Bilo je perioda igre kada je gost bio prividno bolji, ali pokušaji sa distance su bili vrlo slab arsenal oružja nasuprot Zvezdinoj jednostavnosti kojom je početkom nastavka rešila utakmicu.Očekivao se sadržajno atraktivniji derbi na„Rajko Mitić, ali brojniji domaći fanovi verovatno su otišli mnogo zadovoljniji u hladnu beogradsku noć... Imali su i pregršt razloga: visoka pobeda zaslađena je prvenstvenim prvencem vunderkinda Luke Jovića koji bi trebalo da mu skine breme teško poput tuča i pomogne mu da konačno zakorača u predvorje fudbalskog raja. Tamo gde po fudbalskom talentu objektivno pripada!

Takođe, pored apostrofiranog Stojanovića i Aleksandar Katai je konačno pružio partiju iz letošnjih trenerskih fantazija Nenada Lalatovića. Radio je ono što najbolje ume - milovao je loptu kao voljenu ženu, a period sazrevanja potvrdio je oduzevši loptu i pokrenuvši akciju koja je prethodila pogotku Luke Jovića.

Pitanje je da li je Nenad Lalatović posle uvodne faze meča mogao da se raduje ili da "šišti" od besa. Njegovim trenerskim načelima domaćin je visokim presingom "uzeo" posed Vojvodini, mladi Ristić je slalomom kroz sredinu napravio višak i spojio sa golom Aleksandra Kataija koji se kao lopov noću ušunjao iz leđa odbrani Novosađana.

Kada je Zvezdin ofanzivni vezista već napravio mat poziciju, izbacivši iz balansa i Vanju Milinković Savića, napadač Parker demonstrirao je vrhunsko nepoštovanje ekipe i saigrača. Poneo se kao samac prema kašiki, preotevši loptu Aleksandru Kataiju, koji je u neverici mahao rukama. Pomoćni arbitar Vladimir Jovanović bacio je u tom trenutku kompletan minuli rad priznavši pogodak iz ofsajda, valjda vođen činjenicom da je Kataji ispred sebe imao praznu mrežu... Kako bilo, Zvezda je povela, došla do toliko potrebnog vodećeg gola, mada će negativni mangupluk Parkera, samoživost prve vrste, baciti senku na drugu prolećnu pobedu crveno-belih.

Ako i bar ima malo emocije u sebi Džošue Parker je morao da oseća pojačanu dozu griže savesti tokom perioda u kojem je Vojvodina pritiskala "zelenu" poslednju liniju domaćina, u kojoj je pored Lazića mesto centralnog beka zauzeo tinejdžer Vukašin Jovanović. Potencijal je povremeno pokazivao Mijat Gaćinović, ali su najbliži izjednačenju gosti bili u 28.minutu pošto je Mirko Ivanić šutirao neometan sa 16 metara.

Jakim blokom na sredini terena crveno-beli su, vođeni iskustvima sa pripremnih mečeva, provocirali priliku da iz kontre zadaju novi udarac Novosđanima. Nije dozvoljavala odbrana gostiju da bude prevarena brzom tranzicijom, ali ih Parker jeftino ulovio u dekoncentraciji u 35. minutu Centrirao je Stojanović, a nekadašnji napadač Kvins Park Rendžersa je temenom prevario Milinković Savića.

Popustile su u tom trenutku sve kočnice, nestale su sve psihološke barijere, u domaćim redovima. Zvuci trube i taktovi "Marša na Drinu" bili su dovoljno inspirativni crveno-belima da krenu u novi, totalni juriš i nokautiraju rivala koji je već bio na konopcima. U totalnom magnovenju, krajnje zadovoljan zbog svega viđenog, Nenad Lalatović je aplaudirao sa uzdignutim rukama pre i posle trećeg gola Bio je mladi stručnjak svestan da njegovi izabranici u tom intervalu kreiraju možda i igru sezone. Za igrače Vojvodine domaći fudbaleri imali su karakteristike divljih brzonogih životinja koje ne mogu da stignu ni na motoru. Posle olujnih tranzicija crveno-beli su završavali akcije sa petoricom igrača i propustili priliku da dokusure Novosađane...

CRVENA ZVEZDA-VOJVODINA 3:0 (2:0)
/Parker 6, 35, Jović 52/

Stadion: Rajko Mitić;
Gledalaca: 16.780;
Sudija: Danilo Grujić (Niš)

CRVENA ZVEZDA (4-4-2): Rajković - Cvetković, Jovanović, Lazić, Anđelković – Ristić (od 83’ Grujić), Katai, Stojanović (od 69.Bosančić), Lazović - Parker, Jović (od 55. Kovačević);

VOJVODINA (4-2-3-1): Milinković - Vasilić, Pekarić, Babić, Nastić – Tumbasević (od 46’ Makarić), Rogač, Luković (od 81’ Karanov), Ivanić, Gaćinović- Ćurko (od 46’ Novaković).

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaSaša StojanovićLuka JovićDžošua ParkerDanilo GrujićFK Crvena zvezdaAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara