""
""

Golgeteri, gde ste? Odavno vas nema... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.04.15. | 11:22

Najbolji strelac Superlige Petar Škuletić već tri meseca nije u srpskom fudbalu

Loša efikasnost i više nego skroman učinak napadača prava su "rak rana" srpskog fudbala. Ta tvrdnja može da se ogleda kroz činjenicu da izuzev večitih rivala, Vojvodine i Čukaričkog, pa donekle i Mladosti iz Lučana, većina klubova ne igra na gol više - već na gol manje, orijentišući se pre svega na odbranu sopstvenog gola.

Koliko su golgeteri u Superligi "skromni" potvrđuje i podatak da je još uvek na ubedljivom prvom mestu liste strelaca bivši napadač Partizana Petar Škuletić, koji je pre gotovo tri meseca prešao u moskovsku Lokomotivu.

Izabrane vesti

Škuletić je jesenas postigao 14 golova, a u ovom trenutku na listi stralaca najbliži mu je napadač Mladosti iz Lučana Patrik Eze Frajdej, koji je postigao 11 od ukupno 29 golova svog tima u ovoj sezoni. Zanimljivo, iza njega se nalazi najbolji igrač Vojvodine i ofanzivni vezista Mijat Gaćinović, dok je na četvrom mestu još jedan bivši centarfor crno-belih Danko Lazović

Koliko je Frajdej važan za napad Lučanaca bilo je jasno prošlog vikenda, gde je Mladost bez njega u navali (žuti kartoni) odigrala bez golova sa Donjim Sremom, pa će popularni Petko koliko danas na Banjici pokušati da poboljša golgeterski učinak.

Gaćinović to neće moći da uradi, pošto će zbog povrede propustiti gostovanje Voždovcu.

Mesto u prvih pet na listi strelaca Jelen Superlige drži "desetka" Čukaričkog Igor Matić, još jedan igrač koji je u potpunosti zasenio napadače u ovoj sezoni. 

Naredni napadač koji se nalazi na listi strelaca je prvotimac Rada Petar Jelić, ali zahvaljujući golovima iz prvog kola protiv Voždovca, kada je mrežu Zmajeva tresao u pet navrata. Jelić je poslednji pogodak u Superligi postigao još 2. novembra protiv Crvene zvezde na stadionu Obilića. 

(Danas su na programu svi mečevi 25. kola Superlige - pogledajte kvote kladionice MOZZART za ove utamice.)

Na sedmom mestu liste strelaca nalazi se još jedan igrač koji je otišao iz srpskog fudbala, a to je bivši napadač Vojvodine i sadašnji prvotimac korejskog Pohanga, Lazar Veselinović, koji je u jesenjem delu sezone postigao osam golova u dresu Lala.

Osmo, deveto i deseto mesto na listi strelaca sa po sedam pogodaka zauzimaju Marko Ivanić iz Vojvodine i Slavoljub Srnić i Nikola Stojiljković iz Čukaričkog, a isti broj golova postigao je i napadač Jagodine Đorđe Šušnjar.

Kada se sve sagleda, na prvih deset mesta liste strelaca Superlige nalaze se tri igrača koja su tokom zime napustila svoje klubove, ali i četiri vezna fudbalera, što samo govori koliko naš fudbal vapi za pravim golgeterima. Ova sezona preti da postavi jedan negativan rekord, a to je da prvi put od osnivanja Superlige Srbije najbolji stelac bude igrač koji nije završio sezonu u našem fudbalu.

LISTA STRELACA SUPERLIGE:

Petar Škuletić (Partizan - Lokomotiva Moskva) - 14 golova
Patrik Eze Frajdej (Mladost Lučani) - 11 golova
Mijat Gaćinović (Vojvodina) - 10 golova
Danko Lazović (Partizan - Peking Enterprajz) - devet golova
Igor Matić (Čukarički) - devet golova
Petar Jelić (Rad) - osam golova
Lazar Veselinović (Vojvodina - Pohang Stilers) - osam golova
Mirkov Ivanić (Vojvodina) - sedam golova
Slavoljub Srnić (Čukarički) - sedam golova
Nikola Stojiljković (Čukarički) - sedam golova

NAJBOLJI STRELCI OD OSNIVANJA SUPERLIGE:

2006/2007: Srđan Baljak (Banat) - 18 golova
2007/2008: Nenad Jestrović (Crvena zvezda) - 13 golova
2008/2009: Lamin Dijara (Partizan) - 19 golova
2009/2010: Dragan Mrđa (Vojvodina) - 22 gola
2010/2011: Ivica Ilijev (Partizan) i Andrija Kaluđerović (Zvezda) - po 13 golova
2011/2012: Darko Spalević (Radnički 1923) - 19 golova
2012/2013: Miloš Stojanović (Jagodina) - 19 golova
2013/2014: Dragan Mrđa (Crvena zvezda) - 19 golova

(FOTO: Action images)


tagovi

SuperligaPetar ŠkuletićPetar JelićPatrik Eze FrajdejFK PartizanNemackaMijat GaćinovićIgor MatićDanko LazovićFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara