"Očoa otpozdravlja navijačima posle meča"
"Očoa otpozdravlja navijačima posle meča"

Golman koji je zaludeo svet: Ovo je meč mog života

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.06.14. | 00:44

Giljermo Očoa zabeležio pet odbrana i po tome je najbolji u prvom kolu Mundijala

Očoa otpozdravlja navijačima posle mečaMeksiko je u transu! Njihova reprezentacija izdržala je nalete Brazila i u meču za pamćenje osvojila bod, koji joj je fantastičnim odbranama doneo Giljermo Očoa.

Ukupno pet uspešnih intervencija, što je više od bilo kog drugog golmana u prvom kolu Mundijala, pa nije ni čudo što je doskorašnji golman Ajačija (istekao mu ugovor) proglašen za igrača utakmice u Fortalezi.
Ovo je sigurno moja partija života! Dobro je da bolje ne može biti, jer sam sačuvao mrežu protiv Brazila i to na Mundijalu. Najteže mi je bilo da odbranim onaj šut Nejmara, jer je lopta išla direktno uz stativu“, smeje se Očoa.

Izabrane vesti

Tek da se zna, ovaj golman je minule sezone u Ligi 1 izludeo napadače PSŽ-a na dva susreta, a ukupno je imao čak 110 intervencija u Ligi 1. Sad je sve to preneo na reprezentativni nivo.
„Bilo je teško igrati protiv Brazila, još na njegovom terenu. Čim smo čuli kako publika navija znali smo da moramo da uložimo duplo više napora da bismo zabeležili povoljan rezultat. Srećom, ekipa je odigrala sjajno u odbrani, bili smo sjajni kao tim i zaslužili smo dragocen poen“, dodao je Očoa, koga hvali i selektor Migel Erera, koji priznaje da je njegovom timu popularni Memo dao mirnoću i da je „samo odradio posao kako su i očekivali“.

Javno priznanje Očoi odao je i napadač Brazila Fred, koji se maltene nije ni video na terenu.
Meč je bio otvoren, izjednačen na obe strane, ekipe su imale prilike i ja moram da čestitam golmanu Meksika, imao je bar četiri čudesne intervencije“, dodao je špic Fluminensea.

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalMeksikomeđunarodni fudbalGiljermo OčoaBrazil2014ABrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara