Viktor Gončarenko
Viktor Gončarenko

Gončarenko: Zvezda u Superligi i Zvezda u Ligi Evrope - dve različite ekipe

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.02.18. | 19:48

Aleksanadar Jermakovič dobio zadatak da u detalje analizira crveno-bele

Manje od 24 sata do prve utakmice Crvene zvezde u prolećnom delu sezone. Ali ova sutrašnja protiv CSKA nije tek bilo koja utakmica. Ova će se pamtiti. Šta god da se desi. U Beogradu se nadaju da će se desiti još jedno iznenađenje, da će izabranici Vladana Milojevića napraviti još jedan podvig. U taboru CSKA deluju mirno. Pregrmeli su oni mnogo ovakvih utakmica. Ne paniče, iako su u Beograd doputovali direktno iz sunčane Španije gde su obavili zimske pripreme.

Šef struke Viktor Gončarenko uverava rusku javnost da su Armejci 100 odsto spremni, iako priznaje da još nisu u punom takmičarskom ritmu. Nije ni Zvezda. A šta Gončarenko misli o Zvezdi? I posebno o jednom statističkom podatku koji je iznenadio ruske novinare. U Superligi čak 55 golova na 22 utakmice. U Ligi Evrope  samo tri na šest utakmica. Ali i samo dva pogotka u mreži Milana Borjana.
Recimo da Crvena zvezda ima svoj stil. Jasno je da u domaćem šampionatu igra sa pozicije dominantnog tima, dok se u Ligi Evrope transformišu i uglavnom forsiraju brze napade. Izražen je i faktor domaćeg terena. Mnogo igrača poznajemo iz prvenstva Rusije. Beograđani znaju kako da napadnu, znaju i da se brane. Mi treba da neutrališemo njihove vrline i iskoristimo njihove slabosti”, kaže Gončarenko.

Izabrane vesti

Interesovalo je ruske novinare i koliko će odlazak Gelora Kange u Spartu poremetiti crveno-bele, te da li se Gončarenko uopšte obazirao na vest o povredi najboljeg strelca Ričmonda Boaćija. Da li očekuje neke promene u Milojevićevom timu zbog toga.
U igri - nema šanse. Stil igre bi bio isti i da rezervisti izađu na teren. Kangu će neko sigurno odmeniti, možda će samo biti potrebno neko vreme da se naviknu, ali verovatno već jesu. A na povrede se ne obaziremo. Pripremamo se kao da će igrati najbolji njihovu fudbaleri”.

A kad su u pitanju povrede Armejaca?
Aleksej Berezucki i Šenikov bi teoretski mogli da se oporave za revanš, ali to je najbolji scenario. Verovatnije je da se vrate tek protiv Urala. Žamaledinov je počeo da trenira sa ekipom”.

Miran dakle i kad je njegov tim u pitanju. Iako oprezan. Dobro znaju Rusi kako je Krasnodar prošao u sudarima sa Zvezdom...
Gledali smo to, ali znate da je sa nama Aleksandar Jermaković (bivši šef struke BATE Borisova, sada u stručnom štabu CSKA, prim.aut) i on je imao zadatak da skenira Beograđane. Analizirao je mnoge njihove utakmice. I njegov bivši klub je igrao u grupi protiv Zvezde. Tako da nam Krasnodar nije bio fokus“.

Jedna od tema na konferenciji za novinare u Beogradu bila je i pozicija Pontusa Verbloma, veziste koji je ove sezone prinudno igrao i kao napadač i kao štoper. Da li će on i sada biti neko taktičko iznenađenje Gončarenka?
Pontus je naš univerzalni vojnik! Pokriva mnoge pozicije na terenu, jednako dobro da li u vezi, odbrani ili napadu. Videćemo gde će sutra biti”.

Armejci na treningu

Retoričko pitanje s obzirom da se vratio, a ne prvi put došao, ali bez obzira: da li je Ahmed Musa spreman da zaigra već protiv Zvezde?
Nije on ni morao da se prilagođava nađem sistemu. Već ga dobro poznaje. Samo je trebalo da oseti loptu na pripremama, da se oseti korisnim”, suštinski je Gončarenko najavio da će baš Musa sutra predvoditi Armejce.

Inače, CSKA je oficijalni trening pred utakmicu obavio na pomoćnom terenu stadiona “Rajko Mitić”, pošto je takav dogovor postignut sa Zvezdom kako bi teren bio u što boljem stanju.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Viktor Gončarenko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara