Gori Irska!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.06.18. | 13:20

Dandalk i Kork Siti deset kola pre kraja razdvaja samo jedan bod

Derbi, derbi, derbi!

Nema Svetskog prvenstva, nema liga petice, ali i danas nas čeka uzbudljiv fudbalski dan širom Evrope, pogotovo za kladioce. Na premijeri 24. kola irske Premijer Divizije koplja ukrštaju ljuti rivali - Kork Siti i Dandalk! 

Izabrane vesti

Pretprošle sezone Lilivajtsi su pobegli Kork Sitiju za sedam, one tamo ogromnih 11, pre toga za dva, a prošle su popularni Buntovnici sproveli duboke rezove u tamošnjem fudbalu i konačno došli do titule. Očigledno im je dojadilo da ekipa sa Orijel Parka večito bude ispred njih. Kako i ne bi... Na kraju su završili na plus sedam u odnosu na Dandalk, a prednost je mogla da bude i veća. 

Ove sezone se pošteno zakuvalo. Deset kola pre kraja Kork Siti se nalazi na prvom mestu, ali ima samo bod više od Dandalka. Zato je predstojeći derbi od velike važnosti. Možda i odlučujući. Kork Siti je slavio na četiri od prethodnih gostovanja Dandalku, no ne treba prenebregnuti činjenicu da su Lilivajtsi ove sezone neporaženi kod kuće. Pritom, Dandalk igra ofanzivno, atraktivno, na gol više (na poslednjih pet mečeva dali 20 golova), što se ne može reći za Kork Siti. Mnogo je pitanja uoči ovog derbija. Da li će odlučiti prvaka, da li će prethodnih okršaj u kojem je slavio Kork Siti uticati na samopouzdanje domaćina, kome je više odgovarao odmor...

Dandalk u dobrom raspoloženju ulazi u ovaj duel, vezao je osam prvenstvenih pobeda, sveukupno devet, pa zato i vlada mišljenje da je dvonedeljna pauza došla u lošem trenutku po domaće. Baš kad su uhvatili zalet. Trener Dandalka Stiven Keni nema problema sa nekim svežijim povredama, a odranije su van pogona kapiten Stiven O'Donel i njegov kolega iz veze Džon Mauntni.
"Igrači su pokazali pravi pristup, u odličnoj smo seriji rezultata, lepo smo igrali na nekim mečevima. Očekujem dobru atmosferu na Orijel Parku. Biće teško, ali jedva čekamo utakmicu", kazao je šef struke Lilivajtsa.

Najbolji strelac Dandalka, a ujedno i lige sa 19 golova je Patrik Hoban, ali tamošnji mediji smatraju da ništa manje za dobre rezultate domaćih nije zaslužan Robi Benson.  
"Dobro smo igrali protiv Deri Sitija pre pauze, bila je to jedna od naših najboljih partija ove sezone. Večeras na čeka važna utaklmica, ali ne verujem da će išta odlučivati", kazao je Benson.

I Kork Siti je bio u odličnoj formi pre pauze, o čemu svedoči sedam uzastopnih trijumfa. U redovima gostiju pod znakom pitanja su ofanzivci Karl Šepard i Stiven Biti, vezista Žeroa Morisi i defanzivac Alan Benet.
"Kao i uvek, očekuje nas teška utakmica, a mi ćemo uvek dati sve od sebe i ići na pobedu. U prošlosti smo dobro prolazili na ovom stadionu, ali svakako ćemo morati da budemo na nivou", poručio je trener Kork Sitija Džona Kolfilda.

REPUBLIKA IRSKA 1 - 24. KOLO:

Petak

Subota

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

Irska 1Irska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara