""
""

Gori u omladinskoj ligi: Bitka za titulu na Marakani, Čuka ima sve u svojim rukama, ali se pita i OFK Beograd

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.06.16. | 19:03

Velika drama u omladinskoj ligi Srbije, kulminiraće ovog vikenda. Ulog je plasman u Ligu šampiona

Seniorsko prvenstvo Srbije bilo je lišeno bilo kakve neizvesnosti, jer je Crvena zvezda još u decembru stavila „šapu“ na šampionski pehar. Ali zato u omladinskoj konkurenciji gori. Do te mere da će veliki broj ljubitelja fudbala u nedelju krenuti put Marakane kako bi uživo pogledao utakmicu koja može da odredi prvaka. Takođe i učesnika u omladinskoj ligi šampiona. U Ljutice Bogdana gostuje Čukarički.

Situacija posle 29.kola je sledeća: Čukarički i Crvena zvezda imaju 61 bod, dok Partizan i OFK Beograd imaju tri boda manje. Uz jedan vrlo važan podatak: Romantičari imaju meč manje, tačnije tek posle vikenda će odigrati zaostali meč sa Brodarcem.

Izabrane vesti

Na prvi pogled najbolju poziciju ima Čukarički. U slučaju trijumfa na pomoćnom terenu Marakane Čukarički će osigurati šampionsko znamenje.Stići će do kote 64 koliko može da osvoji i OFK Beograd u slučaju stopostotnog učinka. Prednost ekipe sa Banovog brda je u tome što ima bolji međusobni skor od Romantičara.

Dakle, OFK Beograd se nada da će Crvena zvezda stopirati Čukarički, odnosno da će maksimalnim učinkom uspeti da se probije do prvog mesta.

Tim sa Stare Karaburme ima bolji skor od Crvene zvezde, tako da bi sigurno bio zadovoljan da crveno-beli izvuku pozitivan rezultat.

Naravno, Crvena zvezda ima svoju računicu. Pobedom bi prestigli Čukarički i čekali kiks Romantičara u Čačku ili u zaostalom meču protiv Brodarca. Zvezdin veliki adut jeste podatak da će omladinci Borca dočekati OFK Beograd u subotu pod rezultatskim imperativom. Kako bi izbegli selidbu u niži rang Zebre moraju da stignu do pozitivnog rezultata.

Naravno, postoji i opcija da OFK Beograd, Čukarički i Crvena zvezda završe sezonu bodovno poravnati. Uslov za tako nešto je remi u duelu crveno-belih i Brđana, odnosno da OFK Beograd u preostale dve utakmice osvoji četiri boda.

Onda bi šampion bio OFK Beograd, pošto ima najbolje rezultate u tom trouglu.

Mnogo kombinacija, ali ishod bi mogao da bude poznat, ili da se nagovesti, već u subotu kada Romantičari gostuju u Čačku.

Ulog je veliki – Liga šampiona.

(Foto crvenazvezdafk.com)


tagovi

SrbijaOmladinska liga SrbijeOFK BeogradEvropaDragan MladenovićDejan JoveljićČukaričkiFK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara