""
""

Gospodin Bekenbauer: Borusija više liči na Barsu, Gvardiola će imati mnogo posla

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.01.13. | 16:56

Legendarni Kajzer se ne libi da oda priznanje velikom rivalu iz Dortmunda i očekuje od Gvadriole da primeni Barselonin recept i u Bajernu

 

Izabrane vesti

Legenda Bajerna i nemačkog fudbala, Franc Bekenbauer rekao je da je Pep Gvardiola izabrao Bajern pre Čelsija, jer će mu rad u minhenskom klubu predstavljati veći izazov.
"Izuzetno poštujem Gvardiolinu odluku. Bajern je veći izazov od nekih drugih timova, kao što je to Čelsi. Mi u klubu nemamo čoveka kao što je Roman Abramovič i ne smemo da grešimo kod transfera", kazao je Bekenbauer nemačkim medijima.

Gvardiola će od leta na klupi Bajerna zameniti Jupa Hajnkesa, a sa minhenskim klubom potpisao je ugovor na tri godine.
"Imaće Gvardiola mnogo prostora da unapredi igru Bajerna. Ima mesta za veći pritisak na protivnika, brže kontranapade i bolju pas igru. Trenutno je Dortmund bliži Barseloninom stilu igre u tim elementima", dodao je "Kajzer Franc".

Dugo se spekulisalo i ko će biti Gvardiolin pomoćnik u Minhenu. Pominjala su se imena Memeta Šola, Raula, Roberta Bađa, Luisa Enrikea… Ali, Bild ekskluzivno otkriva da će Pepova desna ruka biti Tomas Kristijansen, nekadašnji Gvardiolin saigrač u Barseloni u sezoni 1995/96. Ovaj Danac sa španskim pasošem odlično poznaje nemački fudbal jer je tamo igrao za Bohum i Hanover.

Nekadašnji napadač je rođen u Danskoj, ali mu je majka iz Španije, a iza sebe čak ima i dva nastupa i jedan pogodak u dresu Crvene furije. Tečno govori nemački i španski.
“Povratak u Bundesligu bi bilo ispunjenje sna. Bajern ima vrlo dobru ekipu. Sa Nojerom na golu, napadačima Gomezom i Mandžukićem, krilima Riberijem i Robenom i talentovanim vezistima poput Millera, Krosa i Švajnštajgera. Bajern bi mogao igrati sličnim stilom kao Barselona”, rekao je Kristijansen koji je kratko radio kao pomoćni trener u švajcarskom Ksamaksu. 


tagovi

Bajern MinhenEvropaFranc BekenbauerNemackaPep GvardiolaTomas Kristijansen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara