Grnčarija po meri Vest Broma

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.01.20. | 10:26

Tim Slavena Bilića želi da prekine manju krizu rezultata i odlepi se od Lidsa na prvom mestu (20.45)

Vest Bromvič Albion ne blista u poslednje vreme. Od sredine decembra zabeležio je samo jednu pobedu, i to u FA kupu na gostovanju Čarltonu, dok je u Čempionšipu vezao četiri remija i poraz. No, i dalje je lider na tabeli pošto najbliži pratioci nisu uspeli da iskoriste ovaj mali pad forme. Stouk je tik iznad zone ispadanja i svaki bod mnogo bi mu značio, pa bi zbog toga večeras na čuvenom "Hotornsu" mogli da gledamo lep duel (20.45).

Gosti su minulih sedmica odigrali nekoliko solidnih partija, a konačno su prekinuli i seriju neuspeha na gostovanjima – do trijumfa od 5:2 u Hadersfildu izgubili su prethodna četiri okršaja na strani. Međutim, sve pomenuto nije dovoljno da bi momci Majkla O'Nila, koji je nastavio da vodi i reprezentaciju Severne Irske imali realnih osnova da zaprete izuzetno ambicioznom protivniku.

Izabrane vesti

Menadžer domaćih Slaven Bilić bio je ovih dana veoma aktivan po pitanju potencijalnih pojačanja, ali na Hotornsu još nema novih imena. Ni hrvatski stručnjak, ni njegov kolega sa druge strane nemaju previše problema sa povredama. VBA je pred svojim navijačima doživeo samo jedan prvenstveni poraz, i to nedavno od Midlsbroa, ali ima dosta nerešenih rezultata. Logično, Grnčari bolje partije pružaju kod kuće, što je uostalom do ove manje "crne" serije bio njihov zaštitni znak.

U ona lepša vremena, ovaj duel smo gledali na televiziji u okviru Premijer lige, ali su dva kluba u poslednje vreme doživela pad, Vest Brom nešto manji, a Stouk veći, pa se sada kroz Čempionšio bore za povratak na staze stare slave.

Vrećice će večeras ponovo na raspolaganju imati Nejtana Fergusona, ali će Kijeran Gibs i Rekim Harper propustiti i susret sa Grnčarima. Sa druge strane, čuveni Rajan Šokros je još uvek odsutan zbog povrede prepone, dok je sastavu pridodat Džordan Tompson iz Blekpula, pa će biti zanimljivo videti da li će mu O'Nil dati šansu.

Albion je samo jednom pobedio Stouk na poslednjih sedam utakmica u ligi, ali veče započinje sa 28 bodova više od gostiju i ima priliku da prednost u odnosu na drugoplasirani Lids uveća na četiri poena.
"Stouk je veliki klub sa izuzetno ikusnim trenerom, koji je napravio čudo sa Severnom Irskom. Imaju dobar tim na papiru, možda jedan od boljih u Čempionšipu. Popravili su se, tako da ne očekujemo ništa drugo do tešku utakmicu", istakao je Bilić.

Sa druge strane, Majkl O'Nil je rekao da je svako sposoban da pobedi svakoga, tako da ne vidi zašto Stouk večeras ne bi odneo pobedu na "Hotornsu".
"Ono što sam ja video do sada u ovoj ligi je da svako može da dobije svakoga, i mi idemo na noge VBA s mišlju da ništa ne možemo da izgubimo. Nisu u poslednje vreme u dobroj formi, ali baš zbog ove činjenice su i dalje prvi na tabeli", rekao je O'Nil.

ENGLESKA 2 - 28. KOLO

Petak
Fulam - Midlsbro 1:0 (1:0)
/Nokar 7/

Subota
KPR - Lids 1:0 (1:0)
/Vels 20/

Birmingem - Kardif 1:1 (1:0)
/Belingam 4 - Tomlin 63/

Bristol Siti - Barnsli 1:0 (0:0)
/Elijason 87/

Derbi - Hal 1:0 (0:0)
/Klark 64/

Hadersfild - Brentford 0:0

Milvol - Reding 2:0 (0:0)
/Smit 71, Bodvarson 82/

Preston - Čarlton 2:1 (1:1)
/Harop 31, Bauer 52 - Grin 5/

Šefild Venzdej - Blekburn 0:5 (0:3)
/Holtbi 19, 45+1, Doson 36ag, Lenihan 48, Galager 90+2

Svonsi - Vigan 2:1 (1:1)
/Bruster 19, Aju 67 - Birn 16/

Nedelja
Notingem Forest - Luton 3:1 (1:1)
/Loli 36, 57, Greban 90p - Kormik 23/

Ponedeljak
21.00:  (1,90) VBA  (3,50)  Stouk (4,10) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara