"Grobari na utakmici Partizana"
"Grobari na utakmici Partizana"

Grobari, masovno na Ludogorec; I zbog fudbalera i zbog košarkaša

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.08.13. | 12:43

Deo prihoda od prodaje ulaznica biće uplaćen na račun košarkaške sekcije, opterećene finansijskim problemima

Grobari na utakmici Partizana"Svi za jednog, jedan za sve, ujedinjeni do pobede", moto je kojim se vode svi u Sportskom društvu Partizan, koji će pokušati da nesebičnim gestom pomognu košarkaškoj sekciji da izađe iz finansijske bule. Nogu je povukao fudbalski klub potezom vrednim hvale. Deo prihoda od ulaznica za meč sa Ludogorecom biće uplaćen na račun košarkaškog kluba, kojem silni dugovi ne dozvoljavaju normalno funkcionisanje.
"Nije bilo teško doći na ovaku ideju, jer su fudbalski i košarkaški klub deo jedne porodice i legitimno je pravo da se pomažemo. Predsednik i članovi UO, kao i ostali zaposleni u klubu podržali su ovaj predlog. Ovde nije reč samo o finansijskoj satisfakciji, već želimo da motivišemo druge uspešne kompanije da pomognu košarkaški klub bogate istorije", rekla je na zajedničkoj konferenciji za novinare direktorka marketinga FK Partizan Snežana Filipović.

Direktor košarkaškog kluba Mlađan Šilobad zahvalio se na podršci.
"Unapred se zahvaljujem i navijačima koji će doći na revanš sa Ludogorecom. I to ne zbog nas iz košarke, već i zbog fudbalskog kluba, jer je i njima pomoć potrebna da bi se plasirali u naredne kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. Pomoć koje ćemo dobiti nam znači, ali ne toliko u smislu iznosa, jer tim novcem nećemo rešiti naše probleme. Ali je bitna na planu inicijative, kako bi se u akciju uključile i druge firme. Jer, košarka nije profitabilan sport ni kod nas ni u Evropi".

Izabrane vesti

Alfa i omega košarkaškog kluba, trener, Duško Vujošević nije prisustvovao konferenciji, ali je sa odmora poslao pisanu poruku navijačima.
"Nadam se da će u utorak biti pun stadion. Pre svega zbog podrške fudbalerima. A i zbog pomoći košarkašima na kojoj se iskreno zahvaljujem fudbalskom klubu".

Inače, ulaznice za meč sa Partizanom će se prodavati po cenama od 500 dinara za južnu, 1.000 za bočne delove istoka i zapada i 1.200 za centralna mesta na tribinama.
"Iako se i sami nalazimo u situaciji kada je svaki dinar bitan, a ulaganja u sport uvek nesigurna, kao deo Sportskog društva sa tradicijom dugom 67 godina nećemo dozvoliti da se još jedan trofejni klub gasi. Već ćemo zajedničkim snagama uz podršku naše crno-bele armije i najvernijih navijača dati svoj maksimum. Pozivamo vas da se udružimo za crno-bele. Da navijamo za fudbalske šampione, da zajedno pomognemo košarkaškoj eliti da i dalje bude na tronu. Svi za jednog, jedan za sve, ujedinjeni do pobede", ističe se u saopštenju Partizana.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Duško VujoševićJadranska ligaMlađan ŠilobadFK PartizanSnežana Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara