"Grujić"
"Grujić"

Grujić: Hoću i ja kao Firmino i Kutinjo

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.16. | 12:38

"Kada me trener Klop pita da li ću da igram za mladi tim uvek prihvatim. Potrebni su mi minuti", kaže naš mladi reprezentativac

GrujićMarko Grujić je od ovog leta zadužio opremu u Liverpulu i polako krči put ka minutima u prvom timu. Za sada ne dobija previše šanse u Premijer ligi, ali vredno radi i dobija šansu u kup takmičenjima (kao što je bio duel protiv Totenhema u Liga kupu), ali i nastupajući za mladi tim Redsa u kojim sakuplja iskustvo i minute.

U razgovoru za zvanični sajt kluba istakao je da je jako srećan što ima trenutne saigrače, da se trudi da dosta pamti i uči od starijih.

Izabrane vesti

"Igrači su sjajni. Igram sa nekim neverovatnim igračima. Imamo tako dobar tim. Igramo odlično na startu sezone. To pokazuje i pozicija na tabeli. Naravno, trudim se da učim od Lalane, Hendersona i Vajnalduma. Svi su odlični u defanzivnim zadacima. Pokušavam da gledam, učim i pamtim. To je važno za mlade igrače, da uče od starijih", rekao je Grujić za zvanični sajt Liverpula koji je trenutno na trećoj poziciji u Premijer ligi.

Sa Klopom pred utakmicu

Kao i svim novajlijama potrebno mu je vreme da se navikne na uslove na Ostrvu, a naš mladi fudbaler ističe da je najveći izazov odgovoriti fizičkim zahtevima.

Grujić kaže da mu je drago što igra u timu sa Filipeom Kutinjom i Robertom Firminom.
"Znam Kutinja još kada je igrao u Interu, i tada je pokazivao ludačke tehničke sposobnosti. Ali i on je, kao i Firmino, imao problem da se navikne na fizički jači fudbal. Sada ih gledam kako igraju, postižu mnogo golova i heroji su u očima navijača. To je tačno ono što ću ja pokušati da učinim", zna Grujić šta želi.

Mladi fudbaler ističe da mu je važno da igra, nije čak ni važno da li je u pitanju prvi tim.
"Ako sam na klupi ili nisam u sastavu za ligašku utakmicu, Klop vidi da mi je potrebno 90 minuta i pita me da li želim da igram za mladi tim. Naravno, uvek sam spreman za takve mečeve. Nije me briga da li je to U23 ili prvi tim, znam da su mi minuti potrebni i želim da vidim gde sam u odnosu na ostale. Veoma je važno da igram utakmice. Jedno je trening, drugo su utakmice. Igram sa odličnim igračima i zadovoljan sam", zaključio je Grujić.

(FOTO: Action images)


tagovi

Danilo GrujićEngleskaEvropaFilipe KutinjoJirgen KlopLiverpulmeđunarodni fudbalPremijer ligaRoberto Firmino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara