"Aleksandar Mitrović"
"Aleksandar Mitrović"

GRUPA C: Benfikovići spremni čekaju gol mašinu Mitroglua, Mitrović i Milivojević prete Svecima!

Vreme čitanja: 5min | sre. 23.10.13. | 14:25

Lisabonske Orlove čeka izuzetno bitan meč sa Olimpijakosom na La Lužu, dok će Anderleht i PSŽ odigrati vrlo težak meč visokog rizika

Aleksandar MitrovićGrupa C je možda i naša najdraža ove sezone, s obzirom na pregršt srpskih fudbalera koji igraju u Anderlehtu, a posebno u Benfiki. Na programu je jedan derbi, koji bi mogao da nam da jasniju sliku o tome ko će u nokaut fazu (Benfika-Olimpijakos), ali i meč visokog rizika, koji se igra na stadionu Konstant Vanden Štok (Anderleht-PSŽ). Posle prva dva kola Sveci iz Pariza imaju maksimalnih šest bodova, Olimpijakos i Benfika imaju po tri, dok Anderleht još uvek traži svoj prvenac.

ANDERLEHT - PSŽ (20.45)

Izabrane vesti

Na krilima dve ubedljive pobede u Ligi šampiona, izabranici Lorana Blana žele da prvi deo grupne faze završe još jednim dominantnim izdanjem. Prvoplasirani tim grupe C sastaje se sa “fenjerašem“, koji još uvek nije osvojio ni bod u ovoj kampanji. Međutim, duel Anderlehta i Pari Sen Žermena predstavlja više od samo običnog meča, što najbolje pokazuju najave navijačkih grupa da će u Briselu napraviti lom i opšti haos, zbog čega je već uhapšeno oko 76 huligana. Zato se očekuje da će varnice sevati i na terenu.

Sveci u meč ulaze bez poraza ove sezone, što je ukupno 12 utakmica, a protiv Kraljeva Ibra i drugari žele da taj niz nastave.

S druge strane Anderleht se već neko vreme muči, doživeo je pet poraza u poslednjih devet mečeva, zbog čega je još uvek u potrazi za pravom formom i pobedničkim ritmom. Za razliku od rivala iz Francuske, Belgijanci su ostvarili samo dve pobede u poslednjih deset mečeva u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, dok u domaćem šampionatu imaju najgori start u poslednjih 15 godina.

Izabranici Jona van den Broma će imati izuzetno težak zadatak na svom terenu, a jedino što može da raduje jeste da se Aleksandar Mitrović vratio u tim posle tri meča suspenzije i pomogao da se protiv Monsa upišu tri boda. Luka Milivojević bi takođe mogao da se nađe u timu od prvog minuta.
"Na osnovu svega što smo do sada videli od ekipe PSŽ, jasno je da mogu da osvoje Ligu šampiona bez problema. Išao sam u Pariz nekoliko puta kako bih gledao njihove mečeve i zaista sam impresioniran načinom na koji igraju, time kako su se velike zvezde uklopile i kako sjajno igraju zajedno. Zlatan Ibrahimović je nešto posebno. Čast mi je što moj mladi tim imati priliku da igra protiv najvećih zvezda svetskog fudbala", rekao je Van den Brom.

Loran Blan ističe da je pobeda imperativ, jer će ekipa jedino tako ostati na pravom putu.
"Kako bih moje momke motivisao, govorim im da je svaki meč težak. Mi nikoga ne uzimamo zdravo za gotovo i tako se ponašamo sada, kada treba da igramo protiv Anderlehta. U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, imamo karakter i fokusirani smo na to da prođemo što bolje", rekao je Blan.

------------------------------

Potencijalni sastavi

ANDERLEHT: (4-2-3-1) Kaminski; Mbemba, Kujate, Nujtink, N'Sakala; Milivojević, Klještan; Žile, Praet, Suarez; Mitrović

PSŽ: (4-3-2-1) Sirigu; Van der Vil, Aleks, Markinjos, Maksvel; Tijago Mota, Verati, Matuidi; Kavani, Laveci; Ibrahimović

------------------------------

BENFIKA - OLIMPIJAKOS (20.45)

Benfikovići kreću u napad na nova tri boda u Ligi šampiona! Izabranici Žorža Žezusa pokušaće da što pre zaborave težak poraz u Parizu u prošlom kolu, a u goste dolazi vrlo neugodni Olimpijakos na čelu sa “pomahnitalim“ Kostasom Mitrogluom.

Sjajni vezista lisabonskih Orlova i najiskusniji Srbin u redovima Benfike, Nemanja Matić ističe da bi trijumf u ovom meču mogao da bude od krucijalnog značaja za prolaz dalje.
“Uradićemo sve što je u našoj moći da pobedimo Olimpijakos. Ovo je veoma važan meč za nas, od kojeg nam može zavisiti prolaz u narednu rundu i zato ne smemo da omanemo. Biće to jedan vrlo težak meč, Olimpijakos ima dobar tim, ali mi ćemo biti spremni“, rekao je Matić.

Benfika se trenutno nalazi u seriji od šest mečeva bez poraza u domaćem šampionatu. Međutim, ono što svakako može da zabrine sve jeste to da su Miralem Sulejmani i Lazar Marković i dalje povređeni, pa Žezus neće moći da računa na hitronoga krila. Takođe, Rodrigo se nije naigrao fudbala do sada zbog problema sa kolenom, a Eduardo Salvio se neće vratiti do početka naredne godine.

S druge strane, Olimpijakos je posle vrlo lošeg izdanja protiv PSŽ “ubio“ Anderleht u Briselu, a u prvi plan iskočio je Mitroglu. Sjajni grčki internacionalac je u dosadašnjem delu sezone upisao čak četiri het-trika, tri u prvenstvu i jedan protiv Anderlehta, zbog čega je ubedljivo najbolji strelac tima sa 13 pogodaka. Sigurno je da će 25-godišnji centarfor predstavljati veliki problem za svaku odbranu, ali Portugalci se nadaju da će Matić, Luizao i družina uspeti da sačuvaju golgetersku mašinu iz Grčke.

Olimpijakos je do sada nanizao 27 utakmica bez remija u svim evropskim takmičenjima, a serija traje još od avgusta 2009. godine. Ono što je takođe zanimljivo jeste da je golman Roberto u prve dve utakmice odbranio po jedan penal.

Žorž Žezus se složio sa rečima Nemanje Matića i rekao da bi ovaj dvomeč mogao biti odlučujući u borbi za nokaut fazu.
"U Ligi šampiona uvek igraju samo najbolji timovi Evrope i zbog toga si blizu pobede tačno toliko koliko si blizu poraza. Olimpijakos će biti tvrd orah, to je sigurno. I oni i mi imamo po tri boda, što znači da će ovaj dvomeč možda odlučiti ko će ići dalje. Kako bismo pobedili Olimpijakos, moramo da odigramo na istom nivou kao što smo to uradili protiv Anderlehta", poručio je Žezus.

Što se Olimpijakosa tiče, trener Mičel misli potpuno drugačije.
“Ovo nije odlučujući meč, ali mi svakako želimo pobedu. Srećni smo trenutnom formom i motivisani smo maksimalno. Naš cilj je pobeda. Benfika ima prednost jer igra pred svojom publikom. U pitanju je klub sa istorijom, uvek je u samom vrhu i zaslužuje naš ogroman respekt. Za razliku od svih ostalih timova, mi imamo grčki borbeni duh“, rekao je Mičel

------------------------------

Potencijalni sastavi

BENFIKA: (4-3-3) Mores; Almeida, Garaj, Luizao, Sikera; Fejsa, Matić, Perez; Đuričić, Kardozo, Gajtan

OLIMPIJAKOS: (4-2-3-1) Roberto, Maniatis, Manolas, Siovas, Bong; Samaris, Ndinga; Vajs, Saviola, Fuster; Mitroglu

------------------------------

(FOTO: Guliver/ Getty Images, Žoao Trindade, MOZZART Sport)


tagovi

Aleksandar MitrovićAnderlehtBelgijaBenfikaEvropaKostas MitrogluLiga šampionaMičelNemanja MatićOlimpijakosPari Sen ŽermenPortugalŽorže Žezus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara