""
""

Gužva: Gerero je urugvajski košmar, Aleksis Sančez je čovek-tim, a Kolumbija je najbliža Brazilu

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.03.17. | 09:25

U najtežoj poziciji je Argentina koja u sledećm kolu gostuje Urugvaju

Kvalifikacije u Južnoj Americi ulaze u završnica a gužva pri raspodeli mondijalskih vizu za Rusiju postaje sve veća. Četiri kola pre kraja, čak sedam reprezentacija napada tri mesta koja vode direktno na Mondijal i jedno koje donosi baraž. Podsetimo, Brazil se već kvalifikovao.

Izabrane vesti

Urugvaj, Kolumbija, Čile i Argentina su favoriti za preostale tri direktne vize za Rusiju, ali ni Ekvador, Peru i Paragvaj nisu daleko. Međutim ove tri ekipe su sinoć redom doživele poraze i smanjile svoje šanse da se plasiraju na SP.

Od velikih fudbalskih zemalja koje se bore za Rusiju, opet je Argentina u najtežoj situaciji pošto je poražena u Boliviji, pa su direktni konkurent čile i Kolumbija preskočili pobedama.

Kolumbija je u najboljoj poziciji i drži drugo mesto na tabeli sa bodom više od Urugvaja, a i raspored joj ide na ruku. Kafedžije su sinoć ostvarili pobedu od 2:0 na uvek teškom gostovanju u Ekvadoru. Domaćin ima za čim da žali, jer da je dobio, ostao bi u ravnopravnoj trci sa ostalima. Ovako, nalazi se ispod crte koja vodi u plej-of...

Kolumbija je imala i sreće na Andima pošto ju je Hames Rodrigez doveo vođstvo srećnim i spretnim golom u 20. minutu kada je uklizao na petercu, ali čini se da se poslužio i rukama u toj prilici. U 34. minutu je opet zaspala ekvadorska odrbana na centrašut sa levog krila, a ovaj put ih je kaznio Kvadrado i Kolumbija nosi veliki kapital kući.

Čileanci su brzo zaboravili poraz iz Argentine i pobedom od 3:1 nad Venecuelom su opet gospodari svoje sudbine. Pre poslednjeg kola u kojem gostuju Brazilu, imaju duele sa Paragvajom, Bolivijom i Ekvadorom u kojima mogu da izbore Mondijal.

Sinoć su protiv Venecuele pokazali da mogu da se nose sa pritiskom favorita. Zahvaljujući nezaustavljivom Aleksisu Sančezu i veteranu Estebanu Paredesu. Arsenalov napadač je opet igrao simultanku. Prelepim golom iz slobodnog udarca je doveo Čile u vođstvo u 5. minutu, a samo dva minuta kasnije je izmešao odbranu Venecuele i namestio gol 36-godišnjem Paredesu. Sve je bilo rešeno u 22. minutu kada je Aleksis još jednom bio nezaustavljiv za odbranu gostiju i još jednom je spojio Paredesa sa golom... Venecuela je uspela u finišu da dođe do počasnog gola preko Rondona.

Dobre vesti za Čile su stigle iz Lime gde je Peru savladao Urugvaj sa 2:1 posle prokreta i potpuno je zakomplikovao situaciju na tabeli. Urugvajci bi mogli da budu najveći gubitnici kvalifikacija jer od gotovog prave veresiju. Trećim uzastopnim porazom su došli u tešku situaciju i imaju samo bod više od petoplasirane Argentine koju dočekuju u narednom kolu. Dok je Peru oživeo nadu da bi mogao da se dokopa Rusije...

Iako su Urusi vodili u Limi golom Karlosa Sančeza, njihova radost je trajala samo četiri minuta. Pre nego što je neuništivi Paolo Gerero otresao Dijega Godina i majstporski pogodio za izjednačenje u 34. minutu. A onda je sredinom drugog poluvremena asistirao Floresu za pobedonosni gol...

Kvalifikacije za SP - Južna Amerika, 14. kolo:

Bolivija - Argentina 2:0 (1:0)
/Arse 31, Moreno 52/

Ekvador – Kolumbija 0:2 (0:2)
/Rodrigez 20, Kvadrado 34/

Čile – Venecuela 3:1 (3:0)
/Sančez 5, Paredes 7, 22 - Rondon 63/

Brazil - Paragvaj 3:0 (1:0)
/Koutinjo 34, Nejmar 64, Marselo 86/

Peru - Urugvaj 2:1 (1:1)
/Gerero 34, Flores 62 - Sančez 30/

(FOTO: Action images)

 

 


tagovi

Venecuelareprezentativni fudbalreprezentacija Venecuelereprezentacija Urugvajareprezentacija Peruareprezentacija Kolumbijereprezentacija Ekvadorareprezentacija ČileaPeruPaolo Gererokvalifikacije za sp 2018KolumbijaJužna AmerikaHuan KvadradoHames RodrigezEkvadorČileAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara