"Bandalovski ili Petrović?"
"Bandalovski ili Petrović?"

Gužva u špicu i dilema na desnom beku - Bandalovski ili Petrović?

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.12.15. | 12:52

Za mesto u samom napadu konkurišu Božinov, Oumaru i Šaponjić

Bandalovski ili Petrović?Prekomanda na mesto zadnjeg veznog prijala je Nemanji Petroviću. Ali nova na mesto desnog beka možda bi već bila previše u razmaku od samo nekoliko meseci? Sa druge strane, Ivan Bandalovski se odlično snašao na štoperskoj poziciji. Njegov povratak uz desnu aut liniju izazvao bi dalja tumbanja u ntimu. Glavobolja za trenera Partizana Ljubinka Drulovića  uoči jednog od dva velika derbija 20. kola Superlige. U Humsku (subota, 14 sati, TV Arena 2) stiže Vojvodina.
"Opcije su Petrović i Bandalovski. Odlučiću večeras posle treninga. Zadovoljan sam kako je Nemanja odigrao posle povrede Miroslava Vulićevića u Kup meču sa Voždovcem. Možda je malo lošije ušao, jer je na teren kročio nezagrejan, ali obavio je zadatak i po toj strani nam nisu pravili šanse", kaže Drulović na konferenciji za novinare i možda najavljuje pretvaranje nekadašnjeg levog beka u univezralca kakav je nekad u Borusiji Dortmund bio Kevin Groskrojc.

U napadu sasvim drugačija situacija. Raspucali su se Partizanovi špicevi, pa Drulović tu ima slatke muke - Valeri Božinov, Abubakar Oumaru ili Ivan Šaponjić?
"To su sve super opcije za nas. Abu se dobro pokazao u Evropi, Božinov u prvensvu, dobri su egzekutori, a i Šaponjić može da doprinese".

Izabrane vesti

Pored Vulićevića, u konkurenciji za meč neće biti ni Alen Stevanović, koji još ne trenira sa ekipom. Svi ostali su tu, ali ni to nije garant protiv Voše. U prvom meču dva tima u ovoj sezoni Novosađani su slavili sa 3:2.
"Pod vođstvom Nenada Lalatovića stvarno igraju dobro, vezali su tri pobede. Izgledaju kao ona ekipa sa početka sezone. Imaju dosta pojedinaca poput Mirka Ivanića, Ognjena Ožegovića, Sinišen Babića koji su izvanredni. Verujem da će i ovde igrati ofanzivno, a na nama je da pokušamo da iskoristimo one loše detalje koje smo videli... Očekuje nas važna utkamica protiv odlične ekipe. U kojoj ćemo tražiti tri boda kako bismo nastavili ovu seriju pobeda. Nadam se da će biti dosta navijača na tribina. Pobeda bi nam dosta značila na plau samopouzdanja pred ključni duel sa Augzburgom", ne preti Drulović.

Ali ne dozvoljava ni da se preti Partizanu. Pa ni prekidima, koji su jedno od jačih oružja Voše, a mnogo puta u dosadašnjem toku sezone i veliki problem za crno-bele.
"Dosta popravili igru cele ekipe u defanzivi, pa ne primamo toliko golova. Rekao sam da Partizan ne sme i neće ubuduće primati mnogo golova. Zadovoljan sam kako izgledamo defanzivno, sigurno ćemo ekipu upozoriti na taj segment, ali i mi smo opasni iz prekida. I time sam vrlo zadovoljan".

POGREŠNO BI BILO REĆI:KUP JE NAŠLjubinko Drulović

Osvrnuo se trener aktuelnog šampiona i na neočekivane rezultate u osmini finala Kupa Srbije i eliminacije Crvene zvezde i Čukaričkog u susretima sa Borcem, odnosno Javorom. Posle ispadanja dva glavna favorita čini se da je Partizanu prokrčen put do jednog trofeja koji se bi makar malo kompenzovao izvesni gubitak titule?
"Gledamo u svoje dvorište, drago nam je što smu ušli u osam. Eliminacije Zvezde i Čuke jesu iznenađujuće, jer su uz nas važili za favorite za finale. Međutim, gledajući kvalitet njihovih rivala smatram da su te pobede zaslužene. Ako pomislimo da je nama sada otvoren put ka trofeju onda je to loše, ne smemo tako da gledamo. Jer još ni ne znamo ime rivala u četrtfinalu".

Najveći optimisti međ navijačima Partizana možda će čak pomisliti da bi debakl Crvene zvezde protiv Borca mogao da sroza atmosferu u svlačionici u crno-belima da prostor da se vrati u šampionsku trku? Drulović nije tako zavodljiv.
"Uopšte nismo opterećeni time, jer ipak znamo kakva je sitaucija u ligi i da je razlika ogromna. Pokušačemo da mi igramo dobro, da čekamo kiks rivala i eventualno smanjimo prednost", spušta loptu šef struke Partizana

(FOTO: Start Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanNemanja PetrovićLjubinko DrulovićIvan Bandalovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara