Gvardiola priznaje katastrofalnu grešku - Stons na prodaju!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.04.18. | 10:59

Učinio ga ja je najplaćenijim defanzivcem na svetu, a sada ga tera

Ove sezone je dobar rad došao na naplatu i Pep Gvardiola nje počeo da ubira plodove u Mančester Sitiju. Osvojio je Premijer ligu i Liga kup, njegove ideje u kombinaciji sa velikim ulaganjima daju rezultate.

Ali otkrivaju se i greške koje su napravljene u prethodne dve godine. Najskuplja od svih je Džon Stons.

Izabrane vesti

Engleski štoper je bio jedno od prvih Gvardiolinih pojačanja, postao je najskuplji defanzivac sveta pretprošlog leta kada je plaćen Evertonu neverovatnih 55.600.000 evra. A sada je na prodaju?!

Dve sezone su bile dovoljne Gvardioli da se uveri da je pogrešio sa Stonsom. Zato je zimus za još veće pare i doveo Emerika Laporta iz Baskije. I zato će u narednom prelaznom roku pokušati da kupi i Tobija Aldervajrelda iz Totenhema. Pep na štoperskim pozicijama ima još Otamendija i Kompanija. Kada je zdrav, Belgijanac je tu najbolji štoper. Ali pošto je često povređen, Gvardiolin izbor u finišu sezone je često bio i tandem Otamendi - Laport. Argentinac je najstandardniji igrač Sitija posle De Brujnea, Laport se polako uklapa posle januarskog transfera. Dok je Stons - što zbog povrede, što zbog slabe forme - odigrao samo četiri premijerligaška meča u ovoj godini. Jasan signal da Gvardiola nije zadovoljan njime...

Ostrvski mediji danas otkrivaju da je Pep spreman da proda Stonsa ako stigne prava ponuda. A on podrazumeva da Siti izvuče makar deo uloženih sredstava, jer je iluzorno očekivati da će ga prodati za iste pare za koje ga je i kupio.

Nije isključeno da će neki premijerligaši biti zainteresovani za Stonsa. Engleski klubovi vole da precenjuju domaće fudbalere a Stons se uklapa u taj profil. Međutim, problem će biti njegova plata od 100.000 funti nedeljno koju ne može da plati baš svako.

(FOTO: Action images)


tagovi

Džon Stouns

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara