""
""

Hal u Premijeršipu posle ogromne drame, Votford ispustio mesto u eliti!

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.05.13. | 17:00

Kakva ludnica u poslednjem kolu Čempionšipa

 

Vikaridž Roud je u suzama, neverica na licima navijača i igrača Votforda, jer Hornetsi nisu uspeli da iskoriste poklon Hala i obezbede istorijski plasman u Premijer ligu! Izabranici Đanfranka Zole susreli su se sa brojnim problemima tokom svih 115 minuta utakmice sa Lidsom (prvo poluvreme produženo za 18, a drugo za sedam minuta), ali su u potpunosti dominirali i imali priliku da naprave ogroman uspeh. Nažalost, oni su tu šansu propustili, a neiskustvo rezervnog golmana, Džeka Bonhema odnelo je i poslednju nadu niz reku.

Izabrane vesti

Votford je već u 24. minutu ostao bez prvog čuvara mreže, Džonatana Bonda, koji je doživeo tešku povredu posle jednog duela u šesnaestercu, zbog čega je utakmica gotovo 15 minuta bila prekinuta. Umesto njega je ušao Bonhem, a njegov ulazak u igru definitivno je bio korak unazad za Hornetse. Gosti su poveli u 42. minutu preko Dominika Poleona, ali je Almen Abdi u šestom minutu produžetka uspeo da neutrališe prednost Lidsa i vrati svoj tim u igru.

U 16. minutu produžetka Troj Dini dobio je prvi žuti karton na utakmici, da bi već u 62. minutu dobio i isključujući karton, zbog čega je Votford morao da nastavi tesnu borbu sa igračem manje. Ipak, domaćin je nastavio da vodi glavnu reč na terenu, imao pregršt prilika da postigne zlata vredan pogodak, ali je kazna za sve propuštene prilike stigla u 90. minutu. Igrači Lidsa po ko zna koji put na meču uspeli su da odbrane svoju mrežu, a onda je usledila brza kontra koju Ros Mekormak dobrim lob udarcem pretvara u gol. Ipak, veliki kiks Bonhema prilikom intervencije značio je i kraj svih nada za fudbalere Votforda.

Na drugoj strani, nešto ranije, Hal Siti uspeo je da obezbedi plasman u englesku elitu posle 2010. godine, iako je na svom terenu odigrao nerešeno sa šampionom, Kardifom, 2:2. Tigrovi su ispustili priliku da overe tri boda i plasman u Premijer ligu u samoj završnici meča, pri rezultatu 2:1. Naime, arbitar meča dosudio je penal za domaći tim u 92. minutu, a navijači su u transu uleteli na teren misleći da je sve završeno. Ipak, u celoj slavljeničkoj atmosferi Nik Prošvic propustio je priliku da postane apsolutni heroj svog grada i promašio je jedanaesterac... Da bi situacija bila još gora, već u sledećem napadu gosti su dobili penal, a za razliku od Prošvica, Niki Mejnard je bio precizan, čime je produžio nadu Votforda, ali i strepnju navijača i igrača Hala, koji su ostali na stadionu i "osluškivali" dešavanja na stadionu velikog rivala.

Na kraju velike drame Lids je pomogao Halu da overi kartu za učešće u elitnom rangu, dok će Votford preko plej-ofa morati da potraži utehu.

U Premijer ligu direktno idu: Kardif, Hal Siti

U plej-of idu: Votford, Brajton, Kristal Palas i Lester Siti

U Ligu 1 idu: Bristol Siti, Vulverhempton, Piterboro 

ČEMPIONŠIP – 46. KOLO

Subota:

Derbi – Milvol 1:0 (0:0)
/Samon 85/

Birmingem – Blekburn 1:1 (1:0)
/Morison 42 – Rouds 66/

Brajton – Vulverhempton 2:0
/Lua Lua 5, 39/

Barnli – Ipsvič 2:0 (0:0)
/Stanislas 60, Paterson 87/

Čarlton – Bristol Siti 4:1 (0:0)
/Kermorgant 47, 51, Obika 79, Džekson 85 – Reid 59/

Kristal Palas – Piterboro 3:2 (1:1)
/Marej 45 penal, Filips 83, Jedinak 89 – Mendez-Laing 63/

Bolton – Blekpul 2:2 (2:2)
/Igls 45, Dejvis 45/

Hadersfild – Barnsli 2:2 (0:1)
/Bekford 53, Vogan 81 – O'Grejdi 14, Skotland 74/

Hal – Kardif 2:2 (0:0)
/Prošvic 58, Mekšejn 63 – Kembel 49, Mejnard 95/

Notingem – Lester 2:3 (1:2)
/Koks 3, Vard 50 – Džejms 24, King 43, Nokert 91/

Šefild – Midlzbro 2:0 (2:0)
/Hauard 9, Lita 31/

Votford – Lids 1:2 (1:1)
/Abdi 45+6 – Poleon 42, Mekormak 90/

(FOTO: Action Images)


tagovi

ČempionšipDominik PoleonĐanfranko ZolaEngleskaEvropaHal sitiKardif SitiMejnardNik ProšvicRos Mekormakvotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara