""
""

Hamilton sumnja na sabotažu u Mercedesu?

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.10.16. | 13:45

Aktuelni šampion ne veruje u slučajnosti, očekujući objašnjenje havarije novog motora na VN Malezije

Aktuelni šampion, Luis Hamilton ne može da veruje da mu se i ovaj motor „w 07 hibrida“ razleteo u toku trke. Britanac zato sumnja da iza toga stoji nešto ozbiljnije od pukog nedostatka sreće. Misli li Luis da mu neko iz ekipe namešta tehničku igrariju?

Izabrane vesti

Rikardova Malezija – Hamiltonova malerčina

„Nešto nije uredu sa pouzdanošću ove sezone. Imam pitanje za Mercedes! Izgubili smo tolike motore ove sezone, neko mora stati iza svega“, rekao je Luis Hamilton, na šta su ga po novinarskoj logici reporteri vratili na definitivnu potvrdu nagoveštene sabotaže iz redova ekipe.
„Pa to je bio potpuno nov motor. Koristio sam ga samo na jednoj trci i na kvalifikacijama. Pitam se šta to nije uredu. Samo moji bodovi su se raspršili“, jasan je bio Luis Hamilton koji sada za timskim kolegom Niko Rozbergom u generalnom plasmanu zaostaje za u ovom momentu poprilično ozbiljna 23 boda.

Kao što smo naveli u toku trke na Sepangu vizuelno, i naravno nezvanično da se zaključiti da je najverovatnije došlo do havarije na turbo sklopu, odnosno da je pregrevanje turbine dovelo do požara koji je zaustavio Hamiltona. O tome još uvek nema zvaničnih informacija, pa ćemo sačekati zvanično saopštenje Mercedes AMG Petronasa. Kako bilo, Toto Volfu neće biti lako da valjano opravda tehničke greške za koje odgovornost snose svi koji su na spornom agregatu radili.

Za početak se oglasio drugi čovek ekipe, Niki Lauda. Stari as ukratko pere ruke od svega. On tvrdi kako su se u Mercedes AMG Petronasu nadali da će Hamilton uspešno voziti sa ovim motorom do kraja šampionata. On tvrdi kako za sad ne zna šta je to na motoru uslovilo havariju i požar, ali dodaje i da svi delovi prilikom sklapanja pogonske jedinice "verovatno" nisu bili novi...

(FOTO: Action Images)


tagovi

Formula 1Luis HamiltonMercedes AMG PetronasNiki LaudaNiko RozbergVN Malezije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara