""
""

Harden je nezaustavljiva Raketa! Hjuston sa dna do finala Zapada posle 18 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pon. 18.05.15. | 08:52

Fantastični Harden je još jednom rešio da preuzme utakmicu u svoje ruke i opet se to isplatilo njegovom timu. U koš Klipersa ubacio je 31 poen, zabeležio sedam skokova i osam asistencija, a u dobroj meri su mu pomagali Trevor Ariza i Dvajt Hauard

Gubili su sa 3:1 u seriji, u nekoliko navrata su mogli da se oproste od finala konferencije, ali su na kraju napravili ono što je retko kome uspelo. Hjuston Roketsi plasirali su se u finale Zapadne konferencije posle 18 godina pauze pošto su u sedmom odlučujućem meču na krilima nezaustavljivog Džejmsa Hardena nadigrali Los Anđeles Kliperse i od srede će na megdan neustrašivim Golden Stejt Voriorsima - 113:100 (28:21, 28:25, 29:22, 28:32).

Izabrane vesti

Fantastični Harden je još jednom rešio da preuzme utakmicu u svoje ruke i opet se to isplatilo njegovom timu. U koš Klipersa ubacio je 31 poen, zabeležio sedam skokova i osam asistencija, a u dobroj meri su mu pomagali Trevor Ariza i Dvajt Hauard. Sjajni Hauard je postigao 16 poena i imao 15 skokova, praktično kupivši sve "otpatke" svojih bekova.

Sa druge strane, Bjelk Grifin i Kris Pol su pokušali da odgovore istom merom, baš kao Deandre Džordan, koji je sakupio 17 skokova. Grifin je postigao 27 poena, uz 11 skokova i šest asistencija, dok je Pol ubacio poen manje, ali imao i 10 asistencija.

Hjuston je bio dominantniji rival tokom kompletog toka meča, vodili su i celih 20 poena razlike, ali su Klipersi u samom finišu uspeli zaostatak da svedu na jednocifreni broj poena. Ipak, svaku nadu ubrzo im je srušio sjajni revolveraš Trevor Ariza, svojom šestom trojkom iz 12 pokušaja - 57 sekundi pre kraja utakmice.

(FOTO: Action images)


tagovi

Trevor ArizaNBA ligaDžejms HardenDvajt HauardBlejk Grifin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara