""
""

Hardene, nema nema 'leba od tog Hjustona! Rakete rastavljene na osnovne delove, Ratnici i bez Karija - prejaki! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 28.04.16. | 08:30

Portland i Šarlot stigli do velikih brejkova protiv Klipersa i Majamija, čime su došli u priliku da na svom terenu overe prolaz dalje

Zastala je mnogima knedla u grlu kada je Stef Kari doživeo onu strašnu povredu kolena, malo laknulo kada se pojavila informacija da bi najbolji košarkaš sveta sa terena mogao da odsustvuje oko dve nedelje. Sada u Golden Stejtu mogu malo da se opuste i ne razmišljaju o lošim stvarima, jer je ekipa Stiva Kera rašrafila Rakete na sastavne delove i rasturila društvo Džejmsa Hardena - 114:81

Izabrane vesti

I bez Stefa Karija Ratnici su klasa za tim koji to zapravo i nije. Harden je ponovo bio dominantna figura Hjustona sa 35 poena, ali kada na kraju utakmice imate još jedino Majkla Bizlija sa dvocifrenim brojkama i to tek 11 poena - onda sastav iz Teksasa i zaslužuje da bude pregažen kao plitak potok. I bio je u pravu legendarni Kevin Mekhejl kada je rekao da Dvajt Hauard više nije ono što je nekad bio. Svojevremeno najbolji centar lige jeste uhvatio čak 21 loptu i na tome mu treba skinuti kapu, ali čovek sa takvim fizičkim i atletskim predispozicijama to i mora da radi. Njegov napadački učinak odavno je u minus fazi, a sa svojih osam poena u poslednjem meču ove sezone mogao je samo malo da ublaži poraz. 

Klej Tompson je preuzeo lidersku funkciju u Karijevom odsustvu i sa 27 poena, od čega sedam trojki, vodio Golden Stejt do naredne runde takmičenja. Drejmond Grin ponovo je imao jednu svestranu rolu sa 15 poena, devet skokova i osam asistencija, dok je Šon Livingston dodao jedan koš više. 

Aktuelnog šampiona u polufinalu čeka pobednik susreta Portland - Los Anđeles Klipersi, a Trejlblejzersi su prethodne noći napravili možda i ključni brejk koji bi mogao da ih odvede do polufinala Zapadne konferencije. Puleni Terija Stotsa iskoristili su izostanak povređenih Krisa Pola i Blejka Grifina i usred Stejpls Centra slavili sa komotnih 108:98.

Si Džej Mekolum bio je najefikasniji igrač Portlanda sa 27 poena, dok je Demijan Lilard čak 16 od svojih 22 poena ubacio u poslednjem kvartalu i tako značajno uticao na to da se Klipersi ne vrate u život i ne dođu u situaciju da se bore za pobedu. Uz učinak dvojice ponajboljih igrača gostiju nadovezali su se još i Moris Harkls sa 19 koševa i 10 skokova, te Mejson Plamli sa 10 poena i 15 uhvaćenih lopti, čime je Portland nadjačao domaćina.

Džej Džej Redik je predvodio Kliperse sa 19 poena, Džamal Kroford i Džef Grin imali su poena 17, a Deandre Džordan 16 poena, uz čak 17 skokova. Ali Klipersi nisu mogli da prebrode gubitak dvojice najvažnijih šrafova u sastavu.

Portland će imati priliku da seriju okonča na svom terenu, u noći između petka i subote. 

Još jedan važan brejk napravio je Šarlot na Floridi, gde je savladan Majami sa tesnih 90:88! Šarlot ne samo da se vratio u život nakon što je Vrelina imala dve pobede u seriji, već je i napravio potpuni zaokret u vođstvu i sada sastav koji je u vlasništvu legendarnog Majkla Džordana ima šansu da se na svom terenu plasira u polufinale.

Heroj Stršljenova bio je Kortni Li koji je na 25 sekundi pre kraja utakmice pogodio trojku kojom je overio zlata vredan trijumf. Mada, samo trideset sekundi ranije isti košarkaš imao je veliki promašaj iz neposredne blizine koša, čime je umalo doveo svoj tim u opasnost. Ipak, usledilo je najbolje moguće iskupljenje. Meč je završio sa svega osam poena, ali izuzetno važnih. Marvin Vilijams predvodio je Šarlot sa 17 poena i osam skokova, dok su Kemba Voker i Al Džeferson imali po 14 koševa.

Kod domaćina Dvejn Vejd skupio je 25 poena, Luol Deng 16 koševa i šest skokova, a Hasan Vajtsajd 11 poena i 12 puta bio je najviši u skoku. 

NBA - REZULTATI

Golden Stejt - Hjuston 114:81
/Tompson 27 - Harden 35/

Majami – Šarlot 88:90
/Vejd 25 – Vilijams 17/ 

LA Klipers - Portland 98:108
/Redik 19 - Mekolum 27/

(FOTO: Action Images)


tagovi

Stef KariNBA ligaMajkl BizliMajami HitKlej TompsonHjuston RoketsDžejms HardenDrejmond Grin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara